Diari La Veu del País Valencià
La Sindicatura de Comptes dubta del pla de negocis de La Ciutat de les Llengües de Castelló
La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, va demanar explicacions al Consell sobre el procediment seguit per formalitzar el contracte per a la redacció d’un pla de negocis, continguts i estratègia de la Ciutat de les Llengües de Castelló, i saber per quin motiu no s’ha esperat a disposar dels terrenys necessaris per redactar-lo, ja que en cas de tindre els terrenys, el pla de negocis, contingut i estratègia, mancaria de sentit i utilitat.

Aquesta pregunta la feia després del darrer informe de fiscalització del Compte General de la Generalitat, emès per la Sindicatura de Comptes. En un punt s’indica, referent a l’expedient CDLL/001/009 , en el qual es feia especial esment al fet irregular que amb data 15 de juny de 2012, que s’ha formalitzat l’esmentat contracte sense que es dispose dels terrenys necessaris per dur-los a terme.

La resposta del Conseller d’Hisenda es limita a dir que l’acord d’adjudicació, va ser publicat el 31 de maig de 2012, en la plataforma de contractació de la Generalitat: contratacion.gva.es. I el “motiu pel qual s’ha contractat el Pla de Negoci abans de disposar dels terrenys: en l’actual conjuntura s’entén necessari disposar d’un pla de negoci que el dimensione i que fixe els seus usos en funció de la rendibilitat”.

Mònica Oltra

“Aquesta resposta, no diu res, i entra en el mateix absurd que va passar amb el Centre de Convencions, on es van pagar 2,7 milions d’euros pels projectes a l’arquitecte Santiago Calatrava”, assenyala la diputada.

Ara, el contracte del pla de negocis, que no s’ha entregat al Consell, signat el maig de 2012, costa ja de 40.000 euros, i es contracta anys després “de la ignominiosa contractació com a cap del projecte de l’exalcalde de Castelló, Jose Luis Gimeno”.

Comparteix

Icona de pantalla completa