Diari La Veu del País Valencià
Protegir el tren ‘Limón Express’ per a ser revulsiu econòmic

RedactaVeu / Gata de Gorgos

Francesc Signes, diputat del PSPV, ha lamentat que “aquest tren que es va engegar el 1971, convertint-se en el primer tren turístic de l’Estat, està en desús des del maig de 2005 abandonat als tallers d’El Campello, ple de pintades i sense funcionar”.

Davant d’açò, el diputat socialista considera que aquest tren turístic “forma part del nostre patrimoni cultural valencià” i ha destacat que el País Valencià, com a referent internacional de turisme i principal destinació mundial, “hauria de preservar el seu patrimoni, la seua cultura i les seues tradicions”.

Segons ha advertit, les comarques del Sud, a causa de la crisi econòmica, “estan registrant una pèrdua de visitants, tant nacionals com internacionals, que està afectant molt seriosament el sector turístic”.

Els socialistes han plantejat aquesta proposta perquè “es recupere aquest tren històric i es declaren BIC els dotze vagons, els dos cotxes cafeteria i les tres màquines de tracció que estan abandonats al dipòsit de FGV”.

Signes ha recordat que el promotor turístic David Simpson va recuperar el 1970 cinc vagons de fusta que va restaurar i va traslladar a Alacant amb la idea de la projecció internacional, la bellesa del paisatge i la riquesa cultural i gastronòmica.

Així, “es va engegar aquest tren que va ser pioner a l’Estat” i que ara els socialistes “proposem reconéixer com a BIC així com el traçat de la línia”, que travessa els camps de la Marina Baixa i discorre paral·lela al mar, i que té un atractiu inqüestionable per als milers de turistes que s’acosten al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa