Diari La Veu del País Valencià
Justicia destinarà 2,8 milions d’euros a la implantació del nou model d’oficina judicial
RedactaVeu / Torrevella-Oriola

El secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, ha visitat hui les seus judicials de Torrevella i Oriola en el marc de la ronda de visites de l’equip de la Conselleria a tots els partits judicials per a avaluar la situació actual i les possibilitats per a dur endavant la implantació del nou model d’oficina judicial al País Valencià.

Acompanyat pel cap del Servei de Gestió d’Unitats i Planificació de la Nova Oficial Judicial, José Juan Tomás, Puchades ha mantingut entrevistes amb els jutges degans, lletrats de l’Administració de Justícia i funcionaris dels respectius partits judicials per a escoltar les seues propostes per a la millora del funcionament dels jutjats.

Puchades ha explicat que l’objectiu de la Conselleria és “redissenyar les plantilles d’una estructura d’oficina judicial desfasada, basada en òrgans judicials atomitzats, que impedeix la posada en marxa de fórmules organitzatives per a optimitzar els recursos actuals i reforçar els punts més dèbils”.

En eixe sentit, el secretari autonòmic de Justícia ha indicat que la nova organització judicial “ha d’anar necessàriament de la mà de l’increment d’ús de les noves tecnologies per a iniciar el camí cap a una justícia més eficient, més eficaç i més pròxima a la ciutadania”.

L’objectiu és “avançar cap a una major racionalització dels recursos humans i materials amb una nova organització dinàmica en una aposta perquè l’Administració judicial siga més funcional, eficaç i de qualitat i oferisca, per tant, una millor resposta a la ciutadania”, ha afirmat Puchades.

2,8 milions d’euros per a la implantació

En una primera fase s’implantaran serveis comuns generals (encarregats de tràmits com les notificacions o els embargaments) en tots els partits judicials i durant el segon semestre de 2016 s’avançarà cap a la implantació dels serveis comuns d’execució penal de diversos partits judicials. La Conselleria destinarà 2,8 milions d’euros a la implantació del nou model d’oficina judicial.

El nou model organitzatiu de l’oficina judicial es basa principalment en l’establiment de noves metodologies de treball, la compactació de funcions en serveis comuns, la millora del suport a la funció jurisdiccional, l’enfortiment de mecanismes de direcció i l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació com a instrument principal de treball, entre altres.

Cal recordar que, “incomprensiblement”, la Llei 13/2009, de reforma de la legislació processal per a la implantació de la nova oficina judicial mai va ser desplegada pel Govern valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa