Diari La Veu del País Valencià
Ausbanc acusa polítics i sindicats d’haver ‘robat’ les caixes
EFE / València

Pineda ha comparegut en la comissió de les Corts Valencianes que investiga la intervenció de la CAM pel Banc d’Espanya, on ha criticat que la representació corresponent als impositors ‘va ser substituïda’ per candidatures organitzades des dels partits i els sindicats.

Així mateix, ha criticat que els diputats autonòmics tenien una responsabilitat de control que no van exercir i ha considerat que la situació en la qual han acabat les caixes es deu a ‘la falta de control i supervisió i a l’assalt de la part que podria controlar la caixa’, en referència als impositors.

Ha atribuït també responsabilitats tant al Banc d’Espanya (BE) com a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i ha afirmat que ací “hi ha hagut corrupció institucional”, però també “de la dolenta, la mesquina, la de l’inspector”. Ací hi ha hagut molta gent estiuejant gratis i funcionaris del Banc d’Espanya i de la CNMV amb un nivell de vida que no s’acomoda al seu salari”, ha assegurat Pineda, qui ha acusat al BE d’haver donat l’ordre de recapitalitzar els bancs i les caixes i d’haver-se desentés de la forma en què es va fer.

El president d’Ausbanc, qui ha advertit que tots els controls ‘eren falsos’, ha assegurat que la seua preocupació és que els clients que van adquirir participacions preferents o quotes participatives sàpiguen que cada dia ‘es guanyen sentències en les quals es recupera el 100 % de la inversió, els interessos i les costes’.

Ha afirmat que els processos d’arbitratge per als afectats per les preferents “s’han creat per a llevar-se els morts del damunt i els casos sagnants”, i ha advocat per iniciar processos judicials perquè les sentències, ha defensat, “generen i construeixen dret”. Així mateix, ha considerat que el procediment de venda de la CAM organitzat pel Banc d’Espanya i el FROB va ser ‘nefast’, perquè “no es pot dir que una subhasta és competitiva quan és a un euro”, encara que ha assenyalat que l’adquisició de la CAM per part de Banc Sabadell és una ‘bona opció’.

Comparteix

Icona de pantalla completa