Diari La Veu del País Valencià
‘A house in Asia’ s’estrena al Musical després de donar la volta al món
RedactaVeu / València

El Teatre El Musical rep aquest cap de setmana la Agrupación Señor Serrano, companyia amb una gran repercussió internacional i que en l’última edició de la Biennal de Venècia va obtindre el Lleó de Plata teatral, premi que reconeix el seu llenguatge multimèdia, que incorpora activament en l’escenari la projecció d’imatges, manipulació de vídeo en temps real o la performance. A house in Asia és la seua última obra i es representarà al Cabanyal el dissabte 20 i el diumenge 21 de febrer.

L’espectacle ha viatjat per destacats escenaris internacionals de 14 països, dels Estats Units a la Xina i inclús a l’Iran. Fa només uns dies, es va representar en un festival teatral de Teheran, la capital iraniana, i va haver de passar l’examen de la censura que, segons el fundador de la companyia, Àlex Serrano, “només es va fixar en elements secundaris de l’obra i ens va obligar a no mostrar dones ballant o gent bevent cervesa, però va deixar passar tot el contingut crític i polític de l’obra”.

L’acollida va ser espectacular, segons Serrano, “en un país on hi ha una classe mitjana cultivada, però amb poc accés a la producció cultural de l’estranger”.

A house in Asia parla de la primera dècada del segle XXI, del món després de l’11-s. Ens mostra l’operació militar duta a terme per a atacar la casa on s’amagava Osama Bin Laden al Pakistan i que es diu Geronimo. D’eixa casa hi ha una còpia exacta en una base dels Estats Units i una altra a Jordània, on es filma una pel·lícula.

Teatre innovador i d’avantguarda

L’acció es planteja com un western amb una posada en escena trencadora, ens parla dels originals i les imitacions, d’allò que és real i virtual, de l’operació de crida i cerca de l’home més buscat del món, d’indis i vaquers… Teatre innovador i d’avantguarda que també va ser premiat per la crítica de Barcelona com el millor espectacle de noves tendències en 2014.

Funcions:

Dissabte, 20 de febrer 20:30 h

Diumenge, 21 de febrer 19:00 h

Comparteix

Icona de pantalla completa