Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana insta la GVA a incorporar el requisit lingüístic en la funció pública
RedactaVeu / València

L’entitat cívica ha advertit que en la Resolució de l’11 de febrer de 2016 de la Conselleria de Justícia, que publica els criteris que regiran les bases de les convocatòries de l’oferta d’ocupació pública per al personal de l’Administració de la Generalitat, en l’apartat corresponent a la formació i la qualificació lingüística en valencià, aquesta “està valorada com a mèrit i, per tant, té el mateix pes que un curs de formació homologat”.

“El Consell ha de comprendre –assegura el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, en un comunicat fet públic aquest dilluns 29- que el requisit lingüístic en la funció pública és fonamental perquè el dret dels valencians a ser atesos sense haver de canviar de llengua estiga garantit i el valencià assolisca la normalitat en tots els àmbits”. Moreno ha fet aquestes declaracions arran de la publicació, en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, del pacte de la Mesa Sectorial de Funció Pública, relatiu als criteris que regiran les bases dels processos selectius amb motiu de l’oferta d’ocupació pública per al personal de l’Administració de la Generalitat.

“El requisit lingüístic en la funció pública, fonamental”

Escola Valenciana subratlla que en l’apartat Formació de l’acord esmentat hi ha quatre subapartats “que es valoren com a mèrits i no com a requisits”. Així, segons afirma Moreno respecte a aquestes bases, “el coneixement de valencià per a accedir a un lloc de treball en la funció pública no és imprescindible, es valora de la mateixa manera tindre un curs de photoshop o d’altra mena, sempre que haja sigut impartit o homologat per centres oficials de formació de personal empleat públic.

Per aquestes raons, Escola Valenciana insta el Govern valencià que “marque amb fets la diferència amb l’anterior Consell” i que canvie els criteris per a la convocatòria d’oferta d’ocupació pública amb la inserció de la competència lingüística com a requisit.

L’entitat cívica ha remarcat que “parlar valencià en les administracions no ha de ser un mèrit, és una necessitat per a desenvolupar la llengua en tots els àmbits”.

Escola Valenciana, que recorda que “el coneixement de valencià es valora igual que tindre un curs de photoshop”, insisteix en dos ingredients essencials per a posar remei al menyspreu que ha patit la llengua durant els últims 20 anys: “En primer lloc, cal abandonar la comoditat i fer efectiu l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia i, en segon lloc, cal incorporar el requisit lingüístic en la funció pública”.

Comparteix

Icona de pantalla completa