Diari La Veu del País Valencià
Les pernoctacions extrahoteleres pugen vora un 10% en gener
RedactaVeu / València

Les pernoctacions realitzades en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings i allotjaments de turisme rural) del País Valencià, arribaren durant el primer mes de l’any a un total de 891.918, xifra que comporta un increment del 9,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, marcant així el registre més alt de la sèrie històrica per a aquest mes, segons les dades difoses el divendres 25 de febrer per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

A més, durant el mes de gener també van augmentar les pernoctacions en els hotels en un 15% respecte al mateix mes de 2015.

Cal destacar el notable increment tant de la demanda estatal com internacional en aquest tipus d’allotjament, en registrar una pujada del 6,5% en el número de pernoctacions realitzades per espanyols durant el passat mes, fins arribar a les 141.577. Per la seua banda, la demanda de fora de l’Estat registra un creixement interanual del 10,5% amb un total de 750.342 pernoctacions durant el passat mes de gener.

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquestes dades com a “positives, ja que consoliden la recuperació” i ha afirmat que amb aquestes dades, “la Comunitat Valenciana ha arrancat l’any mantenint les seues primeres posicions en el rànquing nacional en les modalitat de càmping i apartaments”.

Valencia les Arenes

València, Les Arenes. Foto: GVA.

Per modalitats d’allotjament

Respecte a les modalitats d’allotjament extrahoteler, els apartaments turístics han registrat increments durant el primer mes de l’any, amb una pujada del 23,2% en el número de viatger i del 13,9% en el número de pernoctacions, amb un total de 344.331. Amb aquests resultats, el País Valencià se situa com a tercera destinació preferida en aquesta modalitat d’allotjament a nivell de l’Estat espanyol, per darrere de Canàries i Andalusia.

En quant a l’allotjament en càmpings, el País Valencià es posiciona durant el primer mes de l’any com la destinació favorita a l’Estat espanyol en aquesta modalitat, en haver registrat un total de 527.467, un 7% més que en gener de 2015.

Cal destacar també la pujada del 20,8% en el número de pernoctacions en allotjament rural amb un total de 20.120. Destaca sobretot, la bona evolució de la demanda estatal en aquesta tipologia d’allotjament, que creix un 27,9% en gener.

Comparteix

Icona de pantalla completa