Diari La Veu del País Valencià
Sánchez se sotmet hui a la 2a votació del debat d’investidura sense prou suports
RedactaVeu / Agències / Madrid / València

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, se sotmet aquest divendres a la segona volta del debat d’investidura. Amb tota probabilitat tampoc aconseguirà els suports necessaris per a esdevenir president del Govern espanyol.

El debat començarà a les 18.30 i la votació tindrà lloc poc abans de les 20.00, és a dir, 48 hores exactes després de la que va tenir lloc dimecres. En aquesta ocasió Sánchez (90 diputats) en tindria prou amb una majoria simple, és a dir, amb més vots afirmatius que negatius, per a ser investit, però té garantit el ‘no’ del PP (123), Podemos (65) i la resta de forces a excepció de C’s (40) i l’única diputada de CC, que dimarts es va abstenir.

El debat tens de dimarts i dimecres ha allunyat encara més qualsevol possibilitat d’un acord imminent que permeta la investidura d’un candidat. Les al·lusions de Pablo Iglesias, a la ‘calç viva’ per referir-se a Felipe González han dinamitat els ponts entre les dues formacions, i la dura intervenció de Rajoy, que va qualificar de “bluf” la candidatura de Sánchez, alimenta l’animadversió entre els dos líders.

Amb tot, els populars mantenen la seua voluntat d’erigir una gran coalició liderada per Rajoy. La número dos del partit, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que el líder del PP telefonarà Sánchez una vegada superat el debat per provar d’acostar posicions. El suport de C’s al PSOE també ha provocat forts recels a les files del PP, que aquest dijous recordaven a Rivera que el seu suport seria irrellevant en el cas d’acord entre el partit de Rajoy i el de Sánchez.

Podemos també ha anunciat la seua voluntat de telefonar Sánchez després de la investidura, tot i que manté que el secretari general del PSOE hauria de renunciar al seu acord amb C’s per poder arribar a acords amb ells, idèntica posició a l’exposada per Compromís. Pablo Iglesias ha vist també com l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, demanava el ‘sí’ per a Sánchez per fer possible un govern “de canvi”.

Amb aquest escenari se celebrarà un debat breu -que es preveu que dure aproximadament una hora i mitja-. Començarà a les 18.30 amb una intervenció breu de Pedro Sánchez, màxim de deu minuts, i els grups disposaran d’un torn de paraula de cinc minuts de major a menor. D’aquesta manera, després de Sánchez intervindrà el PP, seguit de Podemos i C’s, fins arribar al Grup Mixt. Tancarà el debat el portaveu del PSOE, Antonio Hernando, i la rèplica del mateix Sánchez. La votació tornarà a ser nominal.

Comparteix

Icona de pantalla completa