Iglesias diu que el seu model de govern és el valencià, perquè 'els va bastant bé'

El secretari general de Podemos ha deixat clar que no renunciarà a demanar la vicepresidència d'un Govern de Sánchez
4 març 2016 01:00h

RedactaVeu / EP / Madrid - València.

Pablo Iglesias, el secretari general de Podemos, ha deixat clar que no renunciarà a demanar la vicepresidència d'un Govern de Sánchez, argumentant que en un Executiu de coalició “la primera conseqüència és que la primera força nomena el president”, així que “no tindria sentit que demanara a la segona que renuncie a la vicepresidència”. El seu model, ha dit, és el valencià, on Compromís ostenta la vicepresidència en un Govern presidit pel PSOE, “i els va bastant bé”.

Així, s'ha reafirmat en el fet que Podemos no li donarà al PSOE “un xec en blanc” perquè Pedro Sánchez arribe a la Moncloa, sinó que insistirà a proposar-li un Govern de coalició en què hi haja “garanties” i es compartisca la responsabilitat. “Nosaltres no mentim, som ferms, no podem dir una cosa i la contrària”, ha recalcat Iglesias.

A més, el secretari general de Podemos ha insistit que la seua proposta d'una aliança d'esquerres seria molt més viable que l'acord del PSOE amb Ciudadanos, amb el qual Sánchez fracassarà hui en el Congrés en el seu segon intent de ser investit president.

Manuela Carmena

A més, Iglesias també ha defensat que aquesta aliança d'esquerres és el que va proposar el dijous Manuela Carmena, que va dir “seria bonico” que es donara suport al socialista Pedro Sánchez i després matisà que parlava d'una aliança d'esquerres.

“Manuela ha dit el mateix que nosaltres, que tant de bo hi haguera un acord PSOE-Podemos per a un govern de coalició, ho ha assenyalat explícitament”, ha conclòs Pablo Iglesias.

Logo La Veu

next