Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida trasllada al Parlament Europeu les ‘vexacions’ als parlants de català
RedactaVeu / Brussel·les-València

Dijous que ve, dia 17 de març, es produirà al Parlament Europeu un debat sobre discriminació lingüística a sol·licitud de l’eurodiputada d’Esquerra Unida Marina Albiol i amb la cooperació de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística i la Plataforma per la Llengua. Per primera vegada a la Comissió de Llibertats, Justícia i Afers d’Interior hi haurà un debat sobre violacions dels drets dels parlants amb la participació de la direcció general de Justícia de la Comissió Europea i el secretari general de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística, Davyth Hicks i la intervenció de parlamentaris de diferents grups.

La diputada Albiol destaca que “sols el fet que es produïsca aquest debat sobre les agressions i atacs que patim els parlants de català al País Valencià, Catalunya i les Illes, ja és un pas important, i sobretot el fet que siga a la Comissió de Llibertats i Justícia, ja que situa aquestes agressions com una violació de drets, com una qüestió de llibertats i de justícia”.

Albiol ha anunciat que presentaran l’informe de la Plataforma per la Llengua “si me hablas en catalán se suspende el juicio” que va ser presentat ahir a Barcelona. Un informe del qual ens vam fer ressò, i que recull 87 casos de discriminació a les administracions públiques, majoritàriament de l’administració espanyola de l’estat. Són casos relacionats amb els cossos i forces de seguretat de l’estat, amb la justícia i els registres o a l’àmbit sanitari o educatiu. L’eurodiputada ha assenyalat que “estem parlant de vexacions, de discriminacions, de no voler atendre una persona per dirigir-se en català i fins i tot d’agressions físiques”.

“L’objectiu és que la resta de diputats i diputades coneguen aquestes discriminacions, aquestes vulneracions dels drets dels parlants i que des d’Europa hi haja una resposta” ha recalcat Albiol.

Comparteix

Icona de pantalla completa