Diari La Veu del País Valencià
Miguel, Pere i Hèctor II escriuen el nom en la història del Circuit

PilotaVeu / Montcada.

Miguel, Pere i Hèctor II es coronen campions després de guanyar 60-40 a Soro III i Salva a Montcada.

La Ciutat de la Pilota de Montcada tornava a acollir una gran final del Circuit Professional d’Escala i Corda, concretament la segona partida de la XXV Final del Circuit Professional.

El trinquet blau presentava un bon ambient a l’escala i graderies, però aquesta vegada no ha arribat a omplir-se com en les gran ocasions.

Aquesta final partia amb objectius diferents després de la victòria de l’equip de Miguel el passat dissabte a Pelayo. Aquests buscarien el títol, mentre que la parella de Soro III i Salva buscarien forçar la tercera i última partida.

I així, després d’un homenatge a Pigat II, Mezquita, Tato, Tino, Genovés II i Sarasol II (han faltat Sarasol I i Álvaro que han excusat la seua presència). com a grans campions del Circuit per guanyar 3 o més vegades el Circuit al llarg de les seues 25 edicions,ha donat pas a la tradicional presentació dels equips, i tot seguit ha començat la gran final. De roig, Soro III i Salva al dau, amb Pedrito com a Feridor, i de blau, Miguel, Pere i Hèctor II al rest, amb Oltra a la pedra.

Miguel, Pere i Hèctor II.

Els 5 primers jocs els ha fet, consecutivament, l’equip situat al rest. Els dos feridors han fet pressió sobre l’equip rival i han provocat que tant Miguel com Soro no pogueren fer el dau amb comoditat, de manera que era l’equip del rest el que atacava. Amb 25-30 per als blaus, ha arribat el primer joc des del dau per al trio, que començava a mostrar-se superior en la partida amb un Miguel molt segur que dirigia els seus companys. Tot seguit, culminaven l’escapada a 25-40. Soro III i Salva no s’han sentit còmodes durant la partida, però, tot i això, continuaven lluitant amb totes les seues opcions fins aproximar-se, després d’un joc on Oltra, que continuava fent pressió tant com podia, ha fet 7 faltes, cosa molt rara en el feridor del Genovés. Aquest fet ha donat vida a la parella de Soro i Salva, que s’aproximava 40-45 i passava al rest per a igualar l’encontre.

Però un joc amb errades de la parella ha fet que l’equip de Miguel tornara a fer el joc des del dau i, tot seguit, ja s’ha mostrat superior en la resta de l’encontre, deixant el marcador en 40-60.

Una final menys disputada del que s’esperava i on els jugadors, sobretot la parella, no s’han sentit massa còmodes, el que els ha conduit a realitzat moltes errades al llarg de la final, i on la superioritat, reflectida al marcador, s’ha donat gràcies a un Miguel molt segur durant tot l’encontre, un Pere que ha continuat amb grans colps imparables i un Hèctor efectiu tant en atac com en defensa. Tots tres han construït un equip molt sòlid i han consolidat la sorpresa en aquest Circuit 2016.

En finalitzar la partida, s’ha realitzat l’entrega dels Trofeus, amb la destacada presència del president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de les Corts, Enric Morera; el director general d’Esports, Josep Miquel Moya, l’alcaldessa de Montcada, Amparo Orts i el president de la Federació, Daniel Sanjuan entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa