Diari La Veu del País Valencià
L’equip blau: Ricard, Sanchis i Roberto, analitzen la Final de Raspall a Bellreguard

PilotaVeu

/ València.

Hui dissabte a Bellreguard comença la batalla pel títol de la competició més important per equips en la modalitat del raspall, un campionat que este any ja va per la XXIII edició i enguany es jugarà al millor de tres partides on s’enfrontaran els equips d’Ian, Moro i Miravalles contra el de Ricard, Sanchis i Roberto.

Per este motiu ens hem posat en contacte amb cadascun dels jugadors finalistes per veure com afronten esta final. Continuem amb l’equip blau, el format per Ricard, Sanchis i Roberto:

Roberto Chordá ‘Roberto’

Com afrontes personalment la final?

Molt bé, amb moltes ganes i il·lusió ja que seria la segona lliga que guanyaria de forma consecutiva per tant tinc moltes ganes de jugar-la.

Com veus el teu equip?

Als meus companys els veig molt bé, els tres estem en un bon moment de forma i si ens ix bona partida serà difícil que l’altre equip ens guanye, això sí, seran partides molt llargues i pesades.

Com veus l’equip rival?

És un equip molt fort i els tres estan molt bé per a jugar, i fins l’últim quinze de la partida no hi haurà res decidit. Serà una partida molt guerrera i disputada.

Com veus els trinquets de les finals?

Bé, són trinquets que m’agraden. Bellreguard és un trinquet molt noble i el d’Oliva també, encara que més lent, però trobe que ens anirà bé a l’equip.

Després de la final què?

Seguir entrenant per millorar dia a dia.

Jugar tres partides?

El sistema no em desagrada però pense que a partida única és molt més cridaner i interessant, sobretot de cara a l’espectador.

Roberto. Foto: ValNet.

Jaume Sanchis ‘Sanchis’

Com afrontes personalment la final?

Afronte la final com un repte més per a mi i per a intentar demostrar tot allò que pot arribar a fer la constància.

Com veus el teu equip?

El meu equip el veig molt bé, de menys a més en el campionat. Començàrem guanyant però a mitjan campionat estàvem no massa convençuts i les coses no ens eixien com ens agradaria, però a poc a poc ens acoblàrem i en semifinals vam demostrar el que valem els tres i amb ganes de donar-ho tot en la final.

Com veus l’equip rival?

El veig molt fort i complet. Ian té una treta i una pilotada fortíssima, el Moro té molta veterania i saber estar. És un gran jugador i està posat a jugar este tipus de partides i Miravalles és un gran punter i acaba molts quinzes a més de ser un bon company que ajudarà Ian i Moro perquè no se n’isquen de la partida.

Com veus els trinquets de les finals?

Les seus de la final les veig molt encertades perquè són els trinquets on jo realment més m’agrada jugar, per tant molt bé.

Després de la final què?

Seguir, seguir i seguir com fins ara ho estic fent des dels 16 anys i intentar arribar a ser el millor mitger que n’hi ha.

Jugar tres partides?

Crec que és millor tres partides, ja que guanyant la primera vas sobre segur i si no la guanyes almenys penses que pots fer algo ja que tens dos oportunitats més. Costa molt arribar a la final i una partida mala li pot eixir a qualsevol, per tant m’agrada este sistema.

sanchis. Foto: ValNet.

Ricard Sentandreu ‘Ricard’

Com afrontes personalment la final?

Amb gran il·lusió, ja que és el que sempre he somiat. Estic jugant anys a nivell professional i aplegant a alguna final, però la final de la lliga sempre són paraules majors. Esta edició encara és més especial, ja que vinc de tot un 2015 molt difícil on he estat pràcticament apartat, però no obstant això sempre he cregut que amb treball i paciència tard o prompte la pilota et dóna alguna oportunitat, i encara que ja l’he aprofitada, queda lluitar al màxim en la final.

Com veus el teu equip?

El veig molt motivat i en les últimes partides molt compenetrat i jugant bé. Per tant pense que tindrem possibilitats i cal aprofitar-les.

Com veus l’equip rival?

Són un equip molt dur. Els números ho diuen tot, estan invictes i són un equip amb tres perfils molt diferents que es complementen molt bé. Ian és un jugador amb molta pegada i treta, Moro capitaneja l’equip com ningú i no obstant l’edat és un nº1 en la seua posició, i Miravalles és un jugador molt valent i que fa molt d’equip. No obstant això jo confie que si nosaltres fem el nostre joc tindrem possibilitats.

Com veus els trinquets de les finals?

Pense que són dos trinquets perfectes per a estes cites, i que tots, sobretot Bellreguard, els tenim tocats. A mi m’agraden i espere que este dia també estiguen a l’altura i estiguen en les millors condicions.

Després de la final què?

A seguir entrenant i treballant en el que més m’agrada. Jugar a pilota i promocionar l’esport de la pilota, per contribuir així amb el meu granet d’arena perquè algun dia siga realment el nostre esport.

Jugar tres partides?

En semifinals sí que m’agrada el sistema i el veig necessari per premiar la regularitat, però la final jo pense que té més encant una partida i que eixe dia siga un gran dia de festa en tots els sentits. Encara que si en compte d’un aconseguim que en siguen dos o tres també és positiu. Tot és provar.

Ricard. Foto: Ximo Ferris EMV.

Comparteix

Icona de pantalla completa