Diari La Veu del País Valencià
El DOCV publica la nova composició de l’Observatori de Dret Civil Valencià
RedactaVeu / València

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) publica aquest dimarts la nova composició de l’Observatori de Dret Civil Valencià, determinada per mitjà d’una resolució del conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz.

L’Observatori va ser creat amb el Decret 30/2002, de 26 de febrer, del Govern valencià i és el màxim òrgan col·legiat assessor de la Comissió de Codificació Civil Valenciana, funcionant de fet com a fòrum representatiu en què es debaten qüestions i s’eleven propostes en eixa materia, segons fonts de la Generalitat.

28 membres

Amb un total de 28 membres, el nou Observatori està presidit pel conseller de Transparència, ja que el Decret de creació assigna la presidència de l’Observatori a la persona titular de la Conselleria amb competències en matèria de desenvolupament estatutari de dret civil valencià. Junt amb el president, l’integren com a vicepresidents la secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez; la directora general de l’Advocacia de la Generalitat, Mª José Rodríguez, i el director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Josep Ochoa. Així mateix, compta amb un coordinador i un secretari, exercits pel coordinador de la Comissió de Codificació Civil Valenciana, Vicente Domínguez, i el subsecretari de Transparència, Alfonso Puncel.

Finalment, l’integren 20 vocals en representació de les universitats públiques valencianes; el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana; el Consell Jurídic Consultiu; el Consell Valencià de Cultura; l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; el Tribunal de les Aigües; els col·legis dels registradors de la propietat, notaris, procuradors i advocats; les cambres de comerç; les conselleries; d’institucions públiques o privades vinculades a l’Observatori i dels juristes i historiadors de reconeguda trajectòria al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa