Diari La Veu del País Valencià
CCOO-PV celebra dijous els seus 50 anys de lluita en favor dels treballadors

Xavier Pérez / València.

CCOO-PV celebra dijous el 50 aniversari des de la seua fundació en un acte que es celebrarà en la seu de València. En aquest acte el sindicat reivindicarà les emblemàtiques dates del 28 d’Abril, Dia Internacional de la Salut Laboral; i del 1r de Maig, Dia Internacional del Treball, així com els 50 anys del naixement de CCOO PV. Així, des de CCOO-PV volen “construir un sindicat que responga als nous temps sense oblidar la missió per la qual vam nàixer”.

“Saber el que vam ser, què som i el que volem ser” serà el fil conductor de l’acte. Per a això comptaran amb alguns testimoniatges que ajudaran a conèixer o a recordar els seus orígens, de la mà de representants del Partit Comunista i de l’HOAC, organitzacions molt vinculades al naixement del sindicat.

També es presentaran experiències de representants del sector agroalimentari i del mar per a mostrar com actualment “el sindicalisme segueix viu en el conflicte laboral i social. Tot açò mirant cap al futur, per a seguir sent una resposta vàlida per als treballadors i per a les treballadores”.

Per últim, el sindicat vol fer un merescut homenatge a sindicalistes que han mort durant aquest últim any, es projectaran una sèrie de vídeos per a mantenir viva la memòria sindical i es farà una crida a participar en les mobilitzacions del Primer de Maig: “Contra la pobresa salarial i social. Treball i drets”.

Les manifestacions de l’1 de Maig convocades al País Valencià són: a Elx 11h pl. Barcelona; Elda 11h Estació d’autobusos; Santa Pola 11h pl. Constitució; Alacant 11.30 h IES Jorge Juan; Alcoi 11.30h Albereda; Castelló 11.30h Sant Luis; i València 11.30 pl. Sant Agustí.

Comparteix

Icona de pantalla completa