Diari La Veu del País Valencià
La FE CCOO PV treballa per un acord de legislatura per a revertir les retallades
RedactaVeu / València

Les ofertes d’ocupació pública al llarg d’aquests quatre anys han de permetre, segons FE CCOO PV, “baixar la taxa de provisionalitat dels serveis a un 10% de les plantilles de cada sector de l’administració autonòmica”.

En la Mesa General de Negociació del personal funcionari, estatutari i laboral de la Generalitat Valenciana (MGN 1), de la qual forma part l’àrea pública de CCOO PV, estan negociant un acord de legislatura “amb l’objectiu de calendaritzar la negociació col·lectiva al llarg de quatre anys i de prioritzar els temes que s’han de negociar”. Així, segons la federació, en aquests moments, l’administració de la Generalitat Valenciana, ha presentat, fruit de la negociació, tres esborranys, l’últim dels quals serà estudiat en la taula tècnica del pròxim dilluns.

“És evident que han hagut aproximacions, però encara queden per tancar determinats apartats que anirien en la línia del que estem demandant, canvis de polítiques en comparació de l’anterior Consell que han de concretar-se en accions al llarg d’aquests quatre anys”, subratllen des de FE CCOO) PV.

La federació sindical destaca que és un acord global que afecta tot el personal de les següents administracions: personal de l’administració del Consell, personal sanitari i estatutari, personal d’educació, personal de justícia i que també arreplega la referència a un altre personal afectat pels pressupostos de la Generalitat, personal d’educació concertada, personal de les fundacions i empreses públiques de la Generalitat, personal d’administració local i personal de les universitats públiques, creant-se així taules negociadores fins ara inexistents, com la del sector públic instrumental de la Generalitat, la d’administració local i la del personal de les universitats públiques.

També posen de manifest, les mateixes fonts sindicals, que és un acord que arreplega aquelles matèries comunes a tot el personal que depèn de la Generalitat Valenciana, “d’ací la seua importància. Però també arreplega compromisos i exigències de cara a modificacions legals que es sol·licitaran al Govern de l’Estat.

També, per al personal de la GV és “important” que es “reconega i es calendaritze la necessitat de recuperació de les retallades produïdes des de l’any 2010” i que “es normalitzen les oposicions en tot el sistema públic”, entre unes altres. En matèria retributiva, exigeixen l’abonament de la part restant de la paga extra sostreta en 2012 durant el primer semestre d’enguany.

Comparteix

Icona de pantalla completa