Diari La Veu del País Valencià
Puig: ‘Una societat democràtica és una societat que té mitjans de comunicació potents’

RedactaVeu / València.

“Una societat democràtica és una societat que té mitjans de comunicació potents”. En aquests termes s’ha pronunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha assistit a l’acte de lliurament dels “Premis llibertat d’expressió 2016”, organitzat per la Unió de Periodistes Valencians, de qui el cap del Consell ha elogiat “l’esforç permanent que estan fent per a enaltir la professió”.

El president ha estat acompanyat per la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; la consellera d’Habitatge, Obres Públiques, Sectors Productius, Comerç i Treball, María José Salvador; el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz..

En aquest acte, celebrat amb motiu del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, s’ha fet lliurament de dos premis. El primer d’ells ha sigut per a la televisió pública de Polònia, que ha sigut guardonada per la dimissió en bloc del seu equip directiu davant el control i manipulació de la nova llei de mitjans del govern ultraconservador de J. Kaczynski.

El segon premi Llibertat d’Expressió 2016, d’àmbit estatal, ha sigut concedit al funcionari Fernando Urruticoechea pel seu treball constant per a denunciar la corrupció de tots els ajuntaments en els quals ha treballat.

El president Puig, qui ha felicitat els guardonats perquè són “un exemple en la defensa de la llibertat d’expressió”, ha fet balanç de la crisi que travessa el sector dels mitjans de comunicació. “És una crisi que afecta directament el cor de la democràcia -ha afirmat-. És fonamental reivindicar el paper dels mitjans de comunicació, el paper dels periodistes i, finalment, que aquesta societat tinga més veus, tinga més capacitat per a entendre la realitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa