Diari La Veu del País Valencià
La productora del vídeo ‘Orgull de ser valencià’ “és valenciana amb seu a Elx”

Sixto Ferrero / València.

Aquest matí, l’Associació de Treballadors de l’Audiovisual (Atrau) emetia un comunicat on manifestava la seua “profunda decepció” i “perplexitat” davant la campanya institucional ‘Orgull de ser valencians’ promocionada per la Generalitat Valenciana.

Han criticat, entre altres coses, que “l’orgull de què presumeix —el vídeo— sembla no existir en la ment dels qui gestionen els nostres recursos públics, cercant fora del nostre territori allò que es pot i s’ha de trobar dins”. Ja que segons recollia el comunicat d’Atrau, el vídeo institucional Orgull de ser valencians ha estat “realitzat per la productora Vimema Films, establida a Barcelona, en col·laboració amb la madrilenya Colectivo 17, i no per professionals del País Valencià”.

Però, si atenem als crèdits del vídeo, veiem que hi apareix Alba Forés, valenciana de Llombai (la Ribera) i que treballa a Barcelona perquè “m’han buscat pel treball que he fet fins ara”. Forés estudià al País Valencià i li “agradaria que em valoraren pel que faig i no per d’on sóc”. Ha fet de “copy, de localitzadora i he treballat en el guió”, explica, “realment he estat en tot el procés” treballant per a l’agència de creació Vimema Films amb seu a Barcelona.

Crèdits del vídeo institucional (al canal oficial): Orgull de ser valencià.

Alba Forés reconeix que “la Generalitat és lliure de contractar a qui vol”, però creu que aquest comunicat d’Atrau “està fora d’òrbita”, i fa la interpretació que “tots estan molt nerviosos perquè la RTVV està a la vista”.

Li preguntem si hi ha més valencians, i respon “sí, en Colectivo 17 hi ha més valencians”, i afageix “Elx”, com a procedència. Aleshores ens hem posat en contacte amb el director de l’agència creativa Vimema Films, Carles Valdés, a qui li hem preguntat per com encaixa aquest comunicat i sobre la no presència de valencians en el projecte audiovisual institucional. Valdés és mostra rotund, “això és una interpretació, no és cert que no hi haja valencians perquè Colectivo 17 té la seu fiscal a Elx”, i afegeix, “de fet, dos dels tres socis són valencians. Dir que no hi ha valencians…, és una interpretació, per què ara temporalment viuen a Madrid?, igual com també estan a Berlín fent projectes”.

Captura del mur de facebook de ‘Colectivo 17’.

Carles Valdés fa èmfasi en un aspecte sobre l’Orgull de ser valencià, “aquest projecte és impossible de fer-se sense gent valenciana. Ningú és capaç de fer una peça així sense col·laboradors valencians”, i afegeix “sí que s’ha tingut en compte el talent valencià” adduint que algunes de les afirmacions d’Atrau són “una mala interpretació”, ja que afirma que “Colectivo 17 és la productora a qui se li assigna el projecte”.

Davant l’opinió que està generant el vídeo als mitjans, a les xarxes, davant l’èxit, Carles Valdés fa una valoració “extremadament positiva, brutal del resultat del vídeo”, i apunta unes xifres, el vídeo “l’han vist més de mig milió de persones, amb un 96% de vots positius a youtube”, això, explica, “és la prova que el vídeo ha agradat”, i a més a més “hi ha hagut valencians de diferents partits que ens han dit que ha encantat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa