Diari La Veu del País Valencià
Podem i Compromís podrien oferir el lloc cinquè per València a EUPV

Europa Pres / València.

Podem i Compromís han tornat a reunir-se aquest divendres per a abordar la coalició al Congrés de cara a les eleccions del pròxim 26 de juny, encara que sense Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), qui el dijous va abandonar la taula negociadora en sentir-se “humiliada” amb la proposta plantejada.

D’aquesta manera, s’han reprès les negociacions encara que solament per part dels dos primers partits, que estan “apurant al màxim” el termini que conclou aquest mateix divendres per a presentar la coalició a la Cambra baixa, han explicat des de Podem.

Els integrants de la candidatura conjunta hauran de signar un protocol davant de notari i, posteriorment, almenys un d’ells haurà d’acudir a la Junta Electoral Central de Madrid per a presentar-ho.

Encara no està clar si EUPV formarà part de la coalició electoral, en la qual sí que estaran integrats Podem i Compromís. Els negociadors d’Esquerra Unida van abandonar el dijous la negociació, després de la proposta que li van plantejar perquè entenen que és “una falta de respecte”.

En concret, EUPV demana el lloc quatre per València i per Alacant i el tres per Castelló, però la proposta estableix el sis per les dues primeres demarcacions i el tres per Castelló. Glòria Marcos, una de les integrants de l’equip negociador, va dir el dijous que mantindran “els telèfons oberts fins a cinc minuts abans d’anar a signar al notari”.

Des de Podem han assegurat que “hi ha voluntat d’acostar posicions”, mentre que fonts de Compromís han indicat que estan estudiant donar-li el lloc cinc, és a dir, “una cosa intermèdia” entre el quatre i el sis.

Comparteix

Icona de pantalla completa