Diari La Veu del País Valencià
El ‘governador Civil’ amenaça l’Ajuntament de València per retolar els senyals en valencià

Xavier Pérez / València.

Com en temps de Franco, el delegat del Govern espanyol (antic càrrec de ‘Governador Civil) al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha anunciat que ha enviat un requeriment a l’Ajuntament de València perquè retole els senyals de trànsit també en castellà i “en cap cas únicament en valencià”.

Moragues ha advertit que el consistori està incomplint l’article 57 de la Llei de Trànsit, que estableix que els senyals han d’estar “o en castellà o en castellà i valencià”. El delegat ha indicat que el requeriment estableix un termini d’un mes per corregir l’actuació de l’Ajuntament de València i ha avançat que si s’incompleix presentarà un recurs contenciós administratiu perquè siguen els tribunals els qui decidisquen si hi ha un incompliment de la llei.

“No estem plantejant en cap cas un conflicte lingüístic, nosaltres fomentem l’ús del valencià com a llengua cooficial, però hi ha evidentment un incompliment de la llei”, ha manifestat Moragues.

Per la seu part, el regidor de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha acusat el delegat del Govern d’“obrir batalles per la llengua de manera descaradament electoralista” arran del requeriment que ha anunciat que ha enviat al consistori amb l’objectiu que deixe de retolar solament en valencià els senyals vials.

Campillo ha criticat que Moragues “en comptes de preocupar-se per exigir al Govern central infraestructures bàsiques per al benestar i l’economia dels valencians, com és el reclamat túnel passant de Serradora, es dedica a perseguir si hi ha un, dos o tres senyals en valencià a la ciutat de València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa