Diari La Veu del País Valencià
El 1r quadrimestre d’exportacions agroalimentàries bat rècords amb 2.186,5 milions

RedactaVeu / València.

La Generalitat Valenciana ha confirmat, a través d’un comunicat, que els primers quatre mesos del present any han suposat un màxim històric per a les exportacions agroalimentàries del País Valencià, respecte del mateix període de tota la sèrie estadística (des del 1995). Els enviaments d’aquest sector entre gener i abril han arribat a suposar el 21,4% del total de l’exportació (10.218,4 milions d’euros).
Els principals països de destinació, en aquest quadrimestre de 2016, han sigut Alemanya, amb un percentatge sobre el total del 21,7%; França, amb un percentatge del 20,3%; Regne Unit, amb un percentatge del 7,9%; Itàlia, amb un percentatge del 6,5% i, els Països Baixos, amb un percentatge del 5,9%. Cal destacar, a més, l’increment interanual de les exportacions agroalimentàries del País Valencià a països com Xina (+74,6%), Noruega (+20%), Regne Unit (+15,2%), els Països Baixos (+12,5%) i Alemanya (10,9%).
L’agroalimentari en positiu
La balança comercial exterior del País Valencià ha rebut l’aportació del sector agroalimentari que, durant aquest període, ha aportat el segon major saldo positiu, 952,7 milions d’euros, sols per darrere del sector de l’automòbil (1.141,2 milions d’euros).
Si comparem les exportacions agroalimentàries del País Valencià del primer quadrimestre d’enguany amb les de l’any passat, es pot comprovar un augment d’un 2,9%. A més, ha sigut la tercera comunitat en el rànquing d’exportació de productes agroalimentaris, amb un percentatge del 14,9 de les exportacions nacionals, sols per darrere d’Andalusia i Catalunya.
Les fruites al capdavant
En aquest període d’entre gener i abril, les vendes de fruites van ascendir a 1.193,7 milions d’euros, de manera que representaven un 54,6% de les exportacions agroalimentàries del País Valencià i un augment de l’1,8% respecte del mateix període de l’any passat.

Comparteix

Icona de pantalla completa