Diari La Veu del País Valencià
43 morts, 47 ferits: 13 responsables

ACN / València.

El ple de les Corts Valencianes ha aprovat, aquest dimecres, el dictamen de la comissió d’investigació sobre l’accident del metro de València de l’any 2006, en el qual van morir 43 persones i 47 més van resultar ferides.

El dictamen conclou que l’accident va ser “previsible i evitable” perquè el túnel on es va produir el descarrilament del comboi no era segur. El document, que ha estat llegit per la diputada del PSPV Sandra Martín, presidenta de la comissió, assenyala que les causes de l’accident van ser múltiples. Tanmateix, totes tenen el seu origen en la falta d’inversió i mala gestió de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), especialment en matèria de seguretat en la circulació.

Els grups responsabilitzen, políticament, l’expresident Francisco Camps i els exconsellers Juan Cotino i Serafín Castellano, entre d’altres. També responsabilitzen els directius de FGV, per no dur a terme mesures de prevenció, i els dirigents de Ràdio Televisió Valenciana, pel tractament informatiu. El dictamen ha comptat amb el vot a favor del PSPV-PSOE, Compromís, Podem i Ciutadans i el vot en contra del PP.

Al ple han assistit els representants de l’Associació de Víctimes de l’Accident del Metro 3 de juliol (AVM3J), que han rebut una còpia. A l’acte, es trobava, també, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa