Diari La Veu del País Valencià
La Ribera en Bici’ i Acuamed, premis Aigua Clara i Tarquim Pudent de Xúquer Viu
RedactaVeu / Alcàntera de Xúquer

El Sopar i Festa de Xúquer va celebrar la seua 11a edició en un ambient festiu i reivindicatiu a Alcàntera de Xúquer (la Ribera Alta) el passat divendres. Durant el mateix es va lliurar el premi “Aigua Clara” que en l’edició de 2016 ha recaigut en La Ribera en Bici. El portaveu de Xúquer Viu va ressaltar que és una organització que treballa incansablement per fomentar l’ús de la bicicleta i la mobilitat sostenible. “La Ribera en Bici, junt al seu portaveu Pedro Domínguez, estan plantant la llavor de la sostenibilitat i el sentit comú, entre les centenars de persones, de la comarca i de fora d’ella, que han acudit a les seues convocatòries”, va dir Paco Sanz.

En nom de la Ribera en Bici va parlar la seua secretària i coportaveu, Isabel Magalló, que va llegir un text emocionant titulat “Cal que neixen grups ecologistes pertot arreu…”. En ell explicaven que “el canvi cap a una societat ecològica i solidària, l’objectiu comú, sols podrem fer-ho sumant moltes forces”.

El premi “Tarquim Pudent” -que s’atorga per votació popular entre els assistents al sopar presentat per Tomàs Perez i Anna Taverner, va ser per a Acuamed, “la màfia de l’aigua”, i el seu director general Arcadio Mateo, “per les seues pràctiques corruptes i destructores del medi ambient, arribant a planificar la contaminació del riu Ebre amb àcid clorhídric per interessos econòmics”.

Unes 400 persones participaren en aquesta tradicional cita estiuenca que va comptar amb l’assistència de nombrosos alcaldes i regidors, la diputada de les Corts Valencianes Graciela Ferrer, el recent diputat provincial Iván Martí o el diputat del Congrés Joan Baldoví.

El president de Xúquer Viu, Roger Pons, va fer referència als incendis forestals patits al PV per la seua afecció sobre els nostres paisatges que arribarà també als rius. Va manifestar que encara que des de la Generalitat hi havia una sensibilitat distinta, anàvem a continuar vigilants en la defensa dels nostres riu i dels nostres paisatges fluvials.

La festa, presentada per Isidre Pegenaute i Lorena Igual, va finalitzar amb un concert del grup “Tres fan ball”després que un grup de persones d’Algemesí alçara una muixeranga de 4 altures mentre s’interpretava la seua melodia.

Comparteix

Icona de pantalla completa