Diari La Veu del País Valencià
Aquest dijous arranca l’Iboga Summer Festival a Tavernes de la Valldigna
RedactaVeu / Tavernes de la Valldigna

La quarta edició de l’Iboga Summer Festival comença dijous en la platja de Tavernes de la Valldigna amb unes previsions d’assistència de 30.000 persones. L’organització, que repeteix ubicació, espera superar en un 36% els 22.000 “iboguers” que van participar en l’edició anterior.

El festival reunirà de dijous a dissabte, en el seu escenari principal, 24 artistes i bandes procedents de 15 països, tal com va anunciar ja La Veu. Encapçalen el cartell el músic i compositor iugoslau Goran Bregovic, un dels màxims exponents de la música balcànica en el món, que visita l’Iboga per segona vegada; el rei del reggae africà Alpha Blondy, considerat hereu de Bob Marley; el beatboxer australià Dub FX, que realitzarà, a l’Iboga, l’única parada a tot l’estat del seu tour europeu; la banda britànica d’ska clàssic dels 80 Bad Manners, en plena celebració del seu 40 aniversari, i la banda neoyorkina d’ska dels 90 The Slackers, que farà, també, l’única parada a l’Estat Espanyol de la seua gira internacional.

Representació valenciana

Els dos grups valencians que participaran en aquesta edició de l’Iboga són X-Fanekaes i La Trocamba Matanusca. El primers, provinents de Montcada, actuaran divendres 29 amb el seu estil balkan; d’altra banda la nombrosa formació d’Ontinyent, ho farà dissabte 30.

>

Vídeo: Canal X-Fanekaes.

>

Vídeo: Canal Iboga Summer Festival.

X-Fanekaes visitarà Tavernes per segona vegada, on enguany presentarà el seu primer disc. I, pel que fa a La Trocamba, serà la tercera vegada que participa en aquest festival amb la seua música, que defineixen com a “balkan gypsy de bancal”.

Sostenibilitat i consciència social

La programació ofereix activitats complementàries en la vela de circ, que a més de la final del concurs de bandes i d’altres concerts, albergarà diverses actuacions en directe, batucades i una trentena de sessions de DJ, així com tallers multidisciplinaris i diverses xarrades relacionades amb la sostenibilitat i la consciència social. Precisament, en aquest àmbit, el festival fa un pas més en aquesta edició, ja que garanteix un subministrament elèctric 100% verd i renovable, tal com va publicar aquest diari anteriorment.

Refugiats contaran la seua experiència

L’Iboga, a més, col·labora amb CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat) perquè persones refugiades puguen visitar gratuïtament el festival i compartir la seua experiència en el col·loqui “La realitat de les persones refugiades”, que se celebrarà dissabte a les 15h i al qual han sigut convidats artistes del cartell que han sigut testimonis de conflictes internacionals com la guerra dels Balcans.

Comparteix

Icona de pantalla completa