Diari La Veu del País Valencià
El turisme es reactiva en Cullera amb una mitjana d’ocupació propera al 80% en juliol

RedactaVeu / Cullera.

Pas a pas, el turisme de Cullera es va recuperant. Les previsions més optimistes s’han complit i el mes de juliol ha sigut el millor de tota la crisi per al sector. Les xifres no deixen lloc a dubtes. L’ocupació mitjana dels allotjaments turístics va superar el 77 %, quatre punts més que en el mateix període de l’any anterior.

El regidor de Turisme, Javier Cantos, ha fet públiques les dades i s’ha congratulat que “la recuperació del sector es vaja consolidant amb una major afluència de visitants a la nostra ciutat”.

Destaca, especialment, la recuperació de dos mercats habituals: el visitant espanyol i el francès, tots dos tornen amb força a la capital turística de la Ribera després d’anys de notables absències.

La conjuntura favorable del sector i l’impuls de la marca turística en la qual treballa el govern local estan darrere d’aquestes dades positives, argumenta el responsable municipal, qui ha destacat que en els hotels i apartaments l’ocupació ha sigut superior a la mitjana.

En el primer dels casos, les reserves suposaren el 82% de les places disponibles mentre que en els apartaments turístics es va arribar al 81,39%. En els apartahotels el comportament va ser positiu i es va superar el 77 %.

Alguns hotels van arribar a penjar el cartell de complet en la segona quinzena i la gran majoria es va quedar a les portes d’aconseguir el ple total.

Per la seua banda, els hostals i pensions també van superar la mitjana amb escreix i es va arribar al 86 i 85 %, respectivament.

L’únic però és el càmping, on si bé els caps de setmana va haver-hi ple, entre setmana va costar més treballar. El comportament dels bungalows va ser millor en la primera quinzena, amb el 80 % d’ocupació i es va quedar en el 50 % en la segona.

Caps de setmana forts

L’afluència entre setmana ha sigut moderada, però s’ha compensat amb el ple absolut de divendres a diumenge. És la tònica habitual en el conjunt de les empreses turístiques.

En els restaurants hi ha hagut llargues cues d’espera els caps de setmana, però ha sigut més fàcil aconseguir taula de dilluns a dijous. En les activitats aquàtiques i les hamaques de lloguer també s’ha anat en la mateixa línia i recalquen que s’han vist beneficiats per l’augment del turisme estranger.

També cal indicar que encara que el turista espanyol ha tornat a Cullera, el nivell de despesa segueix en la línia dels últims anys.

En el comerç la dinamització que s’està duent a terme amb mesures com la zona per als vianants de Sant Antoni i les activitats en el centre de la vila han suposat un revulsiu per a les vendes. L’hostaleria del centre de la ciutat també s’ha vist beneficiada pel flux de visitants. En les activitats d’oci, la presència de públic ha sigut massiva. Aquest darrer cap de setmana se celebrava la VII edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema en els Jardins del Mercat i les 1.500 localitats es van esgotar.

Canvi dràstic

Cantos ha valorat l’evolució altament positiva de l’ocupació “que aquest juliol ha sigut quasi 20 punts superior a la de fa tan sols dos anys”. “El canvi és dràstic en un espai molt curt de temps, per la qual cosa podem afirmar sense por a equivocar-nos que estem experimentant un punt d’inflexió en el turisme de Cullera”.

Agost, excel·lent

Les expectatives per a l’agost són “excel·lents”, vaticina el regidor. Tradicionalment, es tracta del mes més fort per al turisme i des de fa tres anys s’afig l’atractiu de la celebració del Medusa Sunbeach Festival. L’esdeveniment musical que més creix de l’Estat espanyol aportarà al voltant de 140.000 visitants durant els tres dies de celebració i la setmana d’acampada enfront dels 67.000 de l’any passat. L’organització i el consistori calculen que l’impacte econòmic pot ascendir als 10 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa