Diari La Veu del País Valencià
Mercadona canvia els cartells al valencià a Cullera

Xavier Pérez / Cullera.

Joves Socialistes de Cullera va enviar una carta als responsables de Mercadona en aquesta localitat per a denunciar que els cartells del supermecat sols estaven en castellà. El col·lectiu i es va posar en contacte amb el servei d’atenció al client perquè aquesta situació es solucionara.

No era normal ni comprensible que un supermercat enmig d’una ciutat de 23.000 habitants amb un 80% de valencianoparlants – més o menys segons l’últim estudi lingüístic fet al País Valencià per part de la Generalitat– tinguera els seus cartells en anglès i castellà, tot i que és evident que la llengua d’ús habitual a Cullera és el valencià.

Els Joves Socialistes es congratulen per aquest fet i animen la resta de supermercats a fer el mateix, encara que reconeixen que cooperatives valencianes com Consum ja ho fan des de fa temps, però a pesar d’això, segons l’organització juvenil “el valencià cada dia està més present en la societat i hi ha molta més conscienciació pel seu ús”.

Els Joves Socialistes “seguirem lluitant per la normalització de l’ús del valencià especialment a Cullera i treballaran per aconseguir que el valencià estiga en peu d’igualtat amb el castellà”.

Comparteix

Icona de pantalla completa