Diari La Veu del País Valencià
Moratòria de 2 anys per a la capacitació en llengua estrangera del professorat valencià
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport ha publicat, aquest dilluns, dia 8 d’agost, al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), la nova ordre per la qual es regulen les titulacions administratives que faculten per a l’ensenyament en valencià, del valencià i en llengües estrangeres en els ensenyaments no universitaris al País Valencià.

Segons fonts del departament que dirigeix el conseller Marzà, “la novetat, que, a més, ha estat consensuada durant els últims mesos amb els sindicats de l’ensenyament valencians, preveu una moratòria per exigir al professorat de llengua estrangera el Certificat de Capacitació fins al curs 2018-2019”.

Només el 2,6% del professorat valencià té la capacitació en anglès

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha assenyalat que aquesta moratòria és “la prova que aquesta Administració té els peus a terra”, atès que “cal recordar que només el 2,6% del professorat valencià té la capacitació lingüística en anglès”.

Foto: Gettyimages. Pissarra.

Per això, segons Trenzano, “amb aquests percentatges es demostra que venim d’un plurilingüisme fals i que no s’han destinat esforços reals a la formació en llengües del professorat i nosaltres estem adoptant les mesures pertinents per potenciar un plurilingüisme educatiu, que parteix d’una formació en llengües del professorat que siga coherent i efectiva”.

Amb el nou model de Formació del Professorat anunciat pel conseller Vicent Marzà per al curs 2016-2017, en el qual s’amplien els centres de formació territorials i es creen els centres de formació específics, hi haurà una planificació “com cal de la formació en llengües per a docents en actiu mitjançant el Centre de Formació Específic de Plurilingüisme”, ha comentat Trenzano.

El director general de Política Lingüística ha avançat que, a més de la formació per als docents valencians en actiu, “també es destinaran aproximadament 2.000 places addicionals per aconseguir la capacitació en anglès de graduats en qualsevol titulació universitària mitjançant els cursos gratuïts organitzats per la Conselleria”.

Comparteix

Icona de pantalla completa