Diari La Veu del País Valencià
‘El 2017 ha de ser l’any de la recuperació de la sanitat pública a la Marina Alta’
RedactaVeu / Dénia

El diputat de Podem i portaveu de la comissió de sanitat en les Corts Valencianes, Daniel Geffner, ha visitat novament el Departament de Salut de Dénia després de conèixer els canvis en l’oferta inicial de les condicions de treball per a la plantilla de professional.

L’empresa, l’accionista majoritari de la qual és DKV amb el 65% de les accions, havia notificat al comitè d’empresa i al conjunt de treballadors i professionals que havia de procedir a la modificació substancial de les condicions de treball al·legant suposades pèrdues econòmiques. Les modificacions laborals que proposa Marina Salut SA són que la plantilla treballe més hores, cobre menys i perda drets reconeguts en gaudi de vacances.

Segons ha explicat Geffner, “tot això suposa retallades en una sanitat pública que paguem entre tots i la gestió de la qual s’ha privatitzat. És necessari fer un poc de memòria per recordar que aquesta plantilla va patir en 2012 un pla similar de modificació de condicions laborals que es va traduir en pèrdues de drets i retallades amb la reducció de la plantilla. Canvis de condicions que van provocar nombroses reclamacions per retards assistencials, que van tenir una àmplia repercussió en els mitjans, a causa d’una plantilla escassa i saturada de treball que, malgrat la seua professionalitat, no donava més de si.”

Daniel Geffner, amb els regidors afins a Podem de la Marina Alta. Foto: Podem.

Després de la primera oferta de l’empresa, que va ser interpretada com una provocació per gran part dels treballadors de la plantilla, l’empresa Marina Salut SA ha anat reduint les seues pretensions, “però seguint la seua línia d’actuació −ha explicat el diputat de Podem− d’augmentar els seus guanys a costa de reduir drets i afeblir una sanitat pública que ha provocat des del 2009 un fort malestar social i una reclamació majoritària de recuperar la gestió sanitària pública del Departament de Salut de Dénia”.

Geffner s’ha reunit a la Casa de la Cultura de Dénia amb els regidors de les candidatures municipals afins a Podem: Jaume Monfort i Pepa Signes, de la localitat de Gata; J Pastor, de l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, i Antonio Losada, a Dénia. Tots aquest, junt amb Claudia Varella, responsable del CCV de l’àrea de municipalisme, van valorar la situació del Departament de Salut de Dénia i les possibles actuacions que es poden dur a terme als diferents ajuntaments de la comarca per recuperar la sanitat pública durant el 2017.

El 2017, l’any de la recuperació de la sanitat de la Marina Alta

Geffner va manifestar que, des de Podem, “esperem que el 2017 siga l’any de la recuperació de la sanitat de la comarca de la Marina Alta i que es puga aconseguir la gestió pública directa “

Va demanar que la Conselleria concrete la promesa realitzada durant la visita del president Ximo Puig i que abans de la finalització de la concessió –que acaba en 2024− torne la sanitat de gestió pública.

“Per incompliment dels compromisos de mantenir una sanitat pública de qualitat i amb equitat −va argumentar Geffner− s’hauria de rescindir el contracte i pagar el mínim legal que, segons l’estudi d’Intersindical, s’aproximaria als 14 milions d’euros, en una Conselleria que maneja un pressupost de quasi 6.000 milions d’euros a l’any. Més que una qüestió financera, és la decisió política que haurà d’adoptar el Consell. Va finalitzar indicant que, ara que començaran a negociar-se els pressupostos del 2017, des de Podem farem el necessari per complir amb el nostre compromís de defensar la sanitat pública. “

Comparteix

Icona de pantalla completa