Diari La Veu del País Valencià
Jordi Juan rep el suport d’alts càrrecs del Bloc pel viatge a Atapuerca

Xavier Pérez / Tavernes de la Valldigna.

No es tracta del cas Gürtel ni del cas Taula, però s’ha alçat una polseguera mediàtica sobre el viatge que va fer l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan, a Atapuerca. I és que aquest jaciment burgalès i el valler de Bolomor tenen elements comuns sobre l’evolució humana del Paleolític a la Península Ibèrica. Jordi Juan va viatjar a Atapuerca per conèixer el seu model de gestió i agafar idees per a la cova del Bolomor de Tavernes. Va ser convidat pels directors científics de les excavacions del jaciment burgalès i pel secretari general de la seua fundació.

Cal recordar que, a la cova de Bolomor, s’han trobat les restes de foc controlat més antigues d’Europa i les restes humanes més antigues de les terres valencianes.

L’alcalde va viatjar a Burgos acompanyat de dos edils i de les seues respectives famílies. També se li va imposar una multa per excés de velocitat.

El PP ha portat a la Fiscalia aquests fets i Jordi Juan ha volgut aclarir, al seu mur de Facebook, la seua versió, que ací reproduïm:

“Davant les informacions que apareixen en certs mitjans de comunicació respecte a la visita institucional a Atapuerca, on pràcticament sols es manifesta la visió del PP, no tinc més remei que explicar-me. Lamente que la meua versió no ha estat reflectida totalment en alguns mitjans tot i que tenien la informació.

En primer lloc, no hi ha cap suplantació d’identitat (la veritat que esta acusació fa riure). El regidor Perfecto en cap moment dóna el seu DNI per a dir que ell conduïa el cotxe. De fet, no cal la identificació del conductor perquè la sanció no comporta retirada de punts. Com ja hem explicat mil vegades, Perfecto introdueix el seu DNI només a efectes de tramitació. Normalment, qui introdueix el DNI és un funcionari. Imagine que en estos cassos a ningú se li passa pel cap suplantació d’identitat. Açò ho sabia la premsa i el PP, però no ho han dit. Recorde que només vaig ser notificat d’este fet jo mateix vaig pagar la multa.

Per altra banda, és fals que els regidors i l’Ajuntament hem carregat despeses d’hotel a l’Ajuntament. Quan la factura de l’hotel arriba a l’Ajuntament, en primer lloc, passa per registre. Al cap d’uns dies, quan eixa factura arriba al Gabinet d’Alcaldia, eixa factura és rebutjada (teniu la foto) per nosaltres mateix. Respecte a les dietes mal tramitades, res a afegir: jo mateix vaig informar que hi havia un error només vaig tornar de l’estranger (estava de vacances del 25 de juliol al 22 d’agost). En el moment que els òrgans de govern rebutgen eixa factura, ni es tramita ni es paga ni res. La factura deixa de tindre validesa. De fet, eixa factura és rebutjada perquè té errades en les dates (deia que hi havíem estat 20 dies) i en els conceptes es posaven totes les despeses en un pot (quan sols s’havia de posar la despesa dels regidors, la dels acompanyants va a càrrec seu, com sempre passa, faltaria més). El PP ha sabut del primer moment que eixa factura havia estat rebutjada, també ho sabia la premsa, però no han dit res de res. Conforme ho diuen ells, pareix que un dia arribàrem a l’Ajuntament i diguérem: “Paga’m això”.

És lícit que l’Ajuntament pague als seus representants les despeses de l’hotel, però perquè no hi haja cap dubte de la nostra actuació, els regidors ho hem pagat íntegrament de la nostra butxaca. Eixa és la diferència entre nosaltres i el PP: mentre nosaltres donem explicacions, detalls i en cas de dubte ho paguem de la nostra butxaca, encara estem esperant que ells tornen els diners. Com que el PP té tanta corruptela, en tot açò, volen posar en dubte la nostra tasca i buscar titulars per fer creure que tots som com ells, però no ho aconseguiran”.

Després de publicar la seua versió en el seu mur, una gran quantitat d’alts càrrecs, militants i simpatitzants del Bloc-Compromís han volgut solidaritzar-se amb l’alcalde i diputat de Compromís, entre ells Clara Ferrando, secretària autonòmica d’Hisenda; Rafa Carbonell, portaveu del Bloc; Ivan Martí, diputat provincial; Consol Castillo, regidora de València; Lorena Calatayud;, Jaume Talens; Lluís Pastor; Quique Castelló, secretari general de Joves-Compromís; Josep Melero; Ricard Chulià; Jaume Talens; David González, alcalde d’Oliva; la diputada Mònica Àlvaro; Emili Altur, diputat provincial; Diego Gómez, alcalde d’Alzira; Aida Ginestar; David Abad; Pau Alabajos; Enric Capilla; Josep Antoni Alberola, o Pep Pastor, entre altres càrrecs o simpatitzants del Bloc-Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa