Diari La Veu del País Valencià
Baldoví posa ‘la mà en el foc’ per l’alcalde de Tavernes pel viatge a Atapuerca
RedactaVeu / Europa press / València

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, assegurà ahir dijous que “posa la mà en el foc per l’alcalde de Tavernes de la Valldigna (la Safor) i membre d’aquesta coalició, Jordi Juan, a qui ha definit com una “persona absolutament honrada”, després de les crítiques que ha rebut en els últims dies per les despeses realitzades en un viatge institucional a Atapuerca a principis de juliol i la multa que li van posar per excés de velocitat i que va rebre el consistori.

Baldoví, que s’ha pronunciat d’aquesta manera en una entrevista a Europa Press, ha indicat que “no coneix a fons la notícia”, però ha expressat la seua “confiança en Juan”, digué el diputat. “Acabe d’arribar de fora, la notícia no l’he llegida, però, en tot cas, conec Jordi Juan, em sembla una persona absolutament honrada”, exposà Baldoví.

Així mateix, el representant de Compromís ha apuntat que imagina que la polèmica sorgida entorn del primer edil de Tavernes de la Valldigna “haurà sigut fruit d’algun error o d’alguna mala explicació”. “Pose la mà en el foc per Jordi Juan”, afegí.

Els fets que afecten l’alcalde han transcendit recentment després que arribara a l’Ajuntament una sanció per excés de velocitat a un cotxe adscrit a la Policia Local i que va usar l’alcalde com a “opció més barata” per viatjar a Atapuerca, on havia sigut convidat per conèixer l’explotació del jaciment des d’un punt de vista turístic i engegar una iniciativa similar en la cova del Bolomor.

Estudien anar als tribunals

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, va explicar, en el seu moment, que va pagar ell la multa imposada a l’alcalde −de 50 euros− per liquidar l’import com més prompte millor. Aquesta mateixa setmana, la portaveu del PP a l’Ajuntament de Tavernes, Eva Palomares, va criticar les “actuacions poc ètiques” del primer edil i, fins i tot, el PP va anunciar la possibilitat d’acudir als tribunals si les explicacions reclamades no eren les desitjades.

Segons la regidora del PP, “en el fet de la infracció figuraven les dades de l’edil Perfecto Benavent en lloc de les de Jordi Juan, la qual cosa suposa suplantació d’identitat” i va assegurar que “la sanció va ser pagada per l’Ajuntament i l’alcalde va retornar l’import després que el PP denunciara els fets”.

A més, va relatar que “en la recerca de les despeses van trobar una factura d’hotel amb tres habitacions: una triple, una doble i una simple, per a quatre dies, amb un total de sis persones”.

Els suports a Jordi Juan

Ahir, aquest diari informava també d’aquests fets, que el propi Juan explicava. En el mateix sentit, diferents polítics donaven suport a l’alcalde de Tavernes.

Pel que fa a la multa de trànsit i la suplantació d’identitat, Juan deia que “el regidor Perfecto en cap moment dóna el seu DNI per a dir que ell conduïa el cotxe. De fet, no cal la identificació del conductor perquè la sanció no comporta retirada de punts. Com ja hem explicat mil vegades, Perfecto introdueix el seu DNI només a efectes de tramitació. Normalment, qui introdueix el DNI és un funcionari. Imagine que en aquests cassos a ningú se li passa pel cap suplantació d’identitat. Açò ho sabia la premsa i el PP, però no ho han dit. Recorde que, només vaig ser notificat d’aquest fet, jo mateix vaig pagar la multa”.

Per últim, Juan afirmava que “és fals que els regidors i l’Ajuntament hem carregat despeses d’hotel a l’Ajuntament” i argumentava com havia estat aquest procés, sobre el qual poden tornar a llegir si punxen sobre l’enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa