Diari La Veu del País Valencià
Cullera compta, per primera vegada, amb una guia turística també en valencià
Redactaveu / Cullera

L’Ajuntament de Cullera, conscient que el turisme és un dels principals motors de la seua economia local, s’ha proposat augmentar l’atracció de nous visitants i per a açò ha desenvolupat diversos recursos en una campanya que combina l’ús de les noves tecnologies amb els mitjans tradicionals.

Un d’aquests recursos és la nova guia turística institucional, una publicació multilingüe que concentra, al llarg de les seues 80 pàgines, tota l’oferta turística del municipi i que, per primera vegada, inclou el valencià entre els idiomes de difusió. La guia ha sigut editada en col·laboració amb la Diputació de València, que ha assumit la impressió dels 12.000 exemplars de la primera edició: 5.000 en valencià i anglès i 7.000 en castellà i francès.

Un treball voluntari

Per elaborar el projecte Cullera. La Guia, s’han dedicat més de sis mesos i hi ha participat un equip de 26 persones, entre les quals trobem dissenyadors, redactors, fotògrafs, traductors i col·laboradors que han aportat el seu treball de forma completament altruista i voluntària.

Jordi Mayor ha volgut mostrar-los el seu agraïment: “Si no haguera sigut per totes aquestes persones, que es van bolcar des del primer moment, i per la Diputació de València, que va acceptar fer-se càrrec de la impressió, no hauríem pogut dur a terme un projecte d’aquesta envergadura”, ha declarat l’alcalde de Cullera.

També en valencià

Un altre dels aspectes destacables d’aquesta guia és la inclusió, per primera vegada, del valencià entre els idiomes de referència de la publicació, la qual cosa respon “a la voluntat del consistori cullerot de normalitzar l’ús de la segona llengua cooficial de la Comunitat, que és, al seu torn, l’idioma vehicular dels veïns i veïnes de Cullera, així com d’una part molt elevada dels visitants de la localitat”.

En eixe sentit, Mayor ha destacat que “volíem oferir la possibilitat a totes aquestes persones de rebre la informació institucional en valencià, ja que és un idioma molt nostre i que, d’alguna manera, també forma part del nostre patrimoni”. Després d’aquesta primera edició, realitzada en valencià, castellà, anglès i francès, l’Ajuntament planeja llançar-ne una segona en alemany i italià, i no descarta fer-ne una tercera en xinès.

Cullera. La Guia s’ha estructurat en quatre grans àrees: “Descobreix”, on es desglossen els principals atractius del municipi, des de les platges i els barris fins als principals monuments i edificis; “Gaudeix” és l’epígraf sota el qual s’agrupen les diferents festes i esdeveniments previstos al llarg de l’any, així com les activitats i esports que es poden desenvolupar en el terme municipal; un tercer apartat, “Degusta”, se centra en la gastronomia local, i, finalment, “Coneix” ofereix informació útil sobre hotels, comerços i serveis d’interès.

Un recorregut visual

Un dels elements més destacats d’aquesta publicació és el seu grafisme. Amb més de 200 fotografies i imatges, se cerca oferir al visitant un recorregut visual pel municipi abans, fins i tot, d’arribar a ell, convertint així el text en un recurs secundari, útil per a contextualitzar i aprofundir allà on la iconografia no ho aconsegueix.

Jordi Mayor, ha volgut concloure afirmant que “al final, és un llibre que parla del nostre municipi, que arreplega els principals punts d’interès per al visitant, però també tot allò que es pot fer ací al llarg de l’any, per la qual cosa encara que no ho vam preveure així al principi, s’ha acabat convertint en una publicació de referència per als cullerots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa