Diari La Veu del País Valencià
Alfonso Grau declararà per presumpte delicte electoral en el cas Taula

Europa press / València.

El titular del jutjat d’Instrucció número 18 de València, encarregat del ‘cas Imelsa, ha citat a declarar en qualitat d’investigats Alfonso Grau, exvicealcalde de València i que va ser mà dreta de l’exalcaldessa Rita Barberá, i l’exvicepresident de la Diputació de València Juan José Medina, per presumpte delicte electoral, segons recull a Europa Press.

Grau i Medina hauran d’acudir a declarar el pròxim 19 de setembre per la peça separada del cas Imelsa, en la qual s’investiga un presumpte delicte de blanqueig en el grup municipal ‘popular’ en l’Ajuntament i un delicte electoral.

Precisament per aquesta peça van haver de comparèixer aquest dilluns en el jutjat la que fóra exsecretària del grup municipal ‘popular’ María del Carmen García Fuster, i l’administradora provincial de la candidatura popular a les eleccions municipals de 2015, Montserrat Tello, les quals es van arribar a contradir entre elles, en relació amb el coneixement que el PP provincial tenia de l’existència d’un compte opac en el partit.

Amb aquestes noves dues persones citades en qualitat d’investigades, abans imputades, ja són quatre les persones a qui s’atribueix el presumpte delicte electoral dels anys 2011 i 2015. Per blanqueig, els investigats del PP superen el mig centenar.

García Fuster, considerada una persona pròxima a l’exalcaldessa Rita Barberá, va explicar al jutge que el PP, formació investigada en aquesta peça per blanqueig, “coneixia perfectament l’existència dels comptes municipals” i també va dir que ella “informava el partit de les despeses de campanya”.

No obstant açò, Montserrat Tello va declarar que el Partit Popular no tenia cap tipus de coneixement sobre aquest presumpte compte opac ni de pagaments o ingressos.

Comparteix

Icona de pantalla completa