Diari La Veu del País Valencià
L’ofrena floral de la Diada dóna pas a l’‘última manifestació abans de la independència’

RedactaVeu / ACN / Barcelona.

A partir de les 8.30h ha tingut lloc l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova, tal com ha informat La Veu. Així, al llarg d’aquest matí de Diada, partits polítics, sindicats, entitats socials i una nodrida representació d’alcaldes del Baix Llobregat s’han acostat, un any més, a la tomba de Rafael Casanova a l’església de Sant Baldiri de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) per retre homenatge a la seua figura amb la tradicional ofrena floral, segons ha recollit l’ACN.

L’acte principal ha estat presidit per l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el conseller de Cultura, Santi Vila, el qual ha començat amb la hissada de la senyera a la plaça Mossèn Jaume Oliveres per a, tot seguit, entrar al temple a fer l’ofrena floral on han participat una setantena d’organitzacions polítiques, econòmiques i socials. Abans de l’ofrena floral, el conseller de Cultura, Santi Vila, ha pronosticat una gran participació als actes reivindicatius de la Diada i ha dit que confia que aquest 11 de Setembre “sigui l’últim amb un caràcter reivindicatiu perquè això voldrà dir que haurem aconseguit la culminació del procés”.

“L’última, abans de la independència”

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha volgut constatar que les declaracions de Margallo, referint-se a la frase que el ministre espanyol en funcions va dir ahir durant un míting a Sant Sebastià, on expressà que “d’una crisi se n’ix, un atac terrorista se supera, però la dissolució d’Espanya és absolutament irreversible”, expliquen “per què tants ciutadans creuen que l’Estat ha desconnectat”, segons Junqueras.

Gabriel Rufián i Oriol Junqueras aquest matí a l’ofrena floral a Barcelona. Foto: ACN.

A parer de Junqueras, “a ulls de tothom és evident que fa molt de temps que les estructures de poder de l’Estat han desconnectat de la realitat catalana” i ha afegit que és per això que “es prenen tantes decisions en contra dels interessos i necessitats econòmiques i socials de tots els ciutadans”.

Per tot això, el president d’ERC i vicepresident del Govern català ha cridat, aquest diumenge, a participar a la manifestació de “l’última Diada abans de la independència”. En declaracions després de l’ofrena floral dels republicans al monument de Rafael Casanova, Junqueras s’ha mostrat convençut que aquest Onze de Setembre estarà marcat pel “compromís i la participació de la gent”.

Manifestació descentralitzada

La manifestació descentralitzada de la Diada 2016 ja supera els 370.000 inscrits, després que unes 30.000 persones més s’hagen sumat en les darreres 48 hores. “Hem assolit tots els objectius que havíem previst”, ha assegurat el president de l’ANC, Jordi Sánchez, als micròfons de Catalunya Ràdio. “Tornarem a omplir carrers. Tornarem a demanar el canvi. I ho farem de manera responsable”, ha continuat Sánchez, que ha recordat que hi ha “un mandat democràtic molt clar”. “Partits polítics feu la vostra feina, nosaltres enfortirem el procés”, ha reblat el líder de l’ANC.

Enguany, la manifestació de la Diada es desenvoluparà a cinc ciutats (Barcelona, Lleida, Salt, Tarragona i Berga), amb l’actuació de 60 colles castelleres i la mobilització de més de 1.000 autocars i uns 2.500 voluntaris.

Estand d’Escola Valencia a la Fira d’Entitats a Barcelona. Foto: laveupv.

A la manifestació que tindrà lloc a Barcelona, participaran valencians, bé a través dels autobusos organitzats per ACPV, qui ha participat aquest mati també en l’ofrena floral, bé de manera individual, ja que el gruix de valencians que tenen residència al Principat és nombrós. Mentre arriba l’hora, a Barcelona s’està celebrant la Fira d’Entitats on també hi ha presència valenciana a través de l’estand d’Escola Valenciana. Des d’aquest diari, seguirem informat sobre l’esdeveniment de la manifestació a través dels nostres corresponsals que es troben a la capital de Catalunya.

Comparteix

Icona de pantalla completa