Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV valora l’alta participació en els referèndums sobre la jornada escolar
RedactaVeu / València

La Federació d’Ensenyament de CCOO del País Valencià, davant els referèndums sobre jornada escolar continuada realitzats ahir a diversos centres de tot el País Valencià, “felicita” les comunitats educatives que han participat en aquestes consultes, ja que, segons apunta en un comunicat, “només amb amplis consensos educatius es pot abordar un tema com la jornada escolar que afecta a tants sectors socials”.

CCOO PV subratlla en la nota que “sempre ha apostat per una jornada escolar consensuada” i, per tant, veu “positivament l’elevada participació en molts centres”.

Des de CCOO PV apunten que continuen considerant com un dèficit “molt important” la “mancança” d’inversió per part de l’Administració educativa “per assolir un millor i més ampli temps educatiu”.

Per tant, el sindicat reivindica “la necessitat” d’establir un debat més ampli per aconseguir un nou model de jornada escolar d’abast per a tots els centres educatius, “més flexible que l’actual i basat en el consens de la comunitat educativa”.

El sindicat recorda que continua treballant, a més, per aconseguir un nou model de jornada i de calendari escolar “generalitzat i més flexible” que l’actual −fixat de 9 a 17h i en el qual les modificacions són excepcionals− per un altre basat en les propostes de la comunitat educativa, en el consens de les persones implicades en l’educació i fruit d’un debat més ampli que la proposta actual. En definitiva, considera que és “necessari” canviar l’actual marc legal que fixa la jornada escolar, “valora” l’alta participació en molts col·legis valencians i exigeix “que s’assegure l’atenció educativa de l’alumnat amb els recursos necessaris” aportats per l’Administració.

Comparteix

Icona de pantalla completa