Diari La Veu del País Valencià
126 ajuntaments a favor del dret civil valencià i amb l’Associació de Juristes Valencians
RedactaVeu / EP / València

L’Associació de Juristes Valencians (AVJ) ha aconseguit el suport de 126 ajuntaments, els quals afirmen que estan a favor del dret civil valencià a través d’una moció que han aprovat, en aquest sentit, en els seus respectius plens, segons ha informat l’entitat en un comunicat. Aquest suport, tal com declarava, en l’entrevista per a La Veu, Javier Palao, professor d’Història del Dret (UV), director de la Càtedra Institucional de Dret Foral Valencià i membre de la junta directiva d’aquesta entitat els ha deixat “molt sorpresos i bocabadats”.

També el president de l’AVJ, José Ramón Xirivella, a través d’un comunicat, ha volgut explicar que aquest nombre d’adhesions “és un clar símptoma que existeix una voluntat real de desenvolupar la competència”.

L’associació ha presentat, aquest dilluns, l’acte ‘Pro Dret Civil Valencià’, que tindrà lloc divendres que ve a les 19 hores al centre cultural Bancaixa. Allí es donaran cita alcaldes i regidors dels ajuntaments que han donat suport a aquesta iniciativa i representants de les entitats de la societat valenciana que han signat el manifest. L’objectiu d’aquest esdeveniment, segons explica Palao en l’entrevista, és “reconèixer l’esforç i el suport de tanta gent, la seua complicitat i solidaritat amb la campanya de l’Associació contra els recursos d’inconstitucionalitat i a favor de la competència de la Generalitat per a legislar sobre el dret civil.”

El president de l’AVJ matisa que el fet d’emmarcar aquest acte dins de la celebració del 9 d’octubre “no és fruit de la casualitat i té a veure amb la incorporació de la reivindicació del desenvolupament del dret civil valencià a la llista de reclamacions que, des de la Comunitat Valenciana, s’exposen de manera especial en un dia tan assenyalat per als valencians”.

Simposi sobre el Dret Civil Valencià

Precisament aquest dilluns també s’ha realitzat un simposi, organitzat per la Càtedra de Dret Foral Valencià de la UV, amb la col·laboració de les Corts Valencianes, la Facultat de Dret de la UV i la Conselleria de Transparència.

Comparteix

Icona de pantalla completa