Diari La Veu del País Valencià
La fiscal general de l’Estat espanyol ordena una querella contra Carme Frocadell

ACN / Barcelona.

La fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal, ha encarregat, aquest dilluns, al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que presente davant la Sala del Civil i del Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per suposats delictes de prevaricació i desobediència.

Aquests fets han tingut lloc com a conseqüència de l’acord adoptat pel Tribunal Constitucional (TC) el passat 10 d’octubre, quan els magistrats van decidir traspassar el cas Forcadell a la Fiscalia perquè aquesta obrira la via penal contra la presidenta del Parlament.

D’aquesta manera, el cas Forcadell ha passat del Consell de ministres –que va presentar un incident d’execució de sentència contra Forcadell per haver permès la votació de les conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent− al TC, del TC a la Fiscalia General de l’Estat espanyol i de la Fiscalia General de l’Estat espanyol a la Fiscalia de Catalunya. El cas es resoldrà, finalment, d’aquesta manera, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Comparteix

Icona de pantalla completa