Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra inaugura el Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2016

RedatcaVeu / Alzira.

Demà, dimarts 18 d’octubre, s’inaugura la XXII edició del Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira amb el títol “Dones del segle XXI: creadores de futur”. A l’acte, que tindrà lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira, hi assistirà la vicepresidenta del Govern valencià, Mónica Oltra, a més de Diego Gómez, alcalde d’Alzira, i Josep Gregori, editor de Bromera.

“Un dels canvis socials més destacats que hem viscut en l’últim segle ha sigut la plena participació de la dona en la vida econòmica, social, política i cultural. Un canvi imparable i imprescindible per al progrés democràtic i humà de l’estat del benestar”, expliquen des de l’editorial de la Ribera. És per això que enguany el Cicle de Conferències està dedicat a les dones creadores de futur. “En aquesta edició aprofundirem, des d’una perspectiva de gènere, en els diferents camps en els quals la dona ha guanyat presència: la política, l’art, l’economia, l’edició…”

Les xarrades

L’auditori de la Casa de la Cultura d’Alzira acollirà les xarrades tots els dimarts i dijous, des del 18 d’octubre i fins al 10 de novembre, a les 19 hores. Tota la informació sobre la composició de les taules redones i les temàtiques que es tractaran es pot consultar en el programa d’actes, al qual es pot accedir a través d’aquest enllaç.

La primera sessió del Cicle de Conferències tindrà lloc el dimarts 18 d’octubre, just després de la inauguració. “En primera línia. Ser dona en la política actual” és el títol de la taula redona, que anirà a càrrec de la consellera de Sanitat, Carmen Montón; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; la diputada de les Corts, María José Català, i Àngela Ballester, diputada al Congrés.

Dijous, 20 d’octubre, tindrà lloc la segona taula redona del cicle, “Dones, escriptura i edició per al segle XXI”, amb Dolors Pedrós, Rosa Serrano, Carme Miquel, Teresa Broseta i Mercè Climent. Ja el dijous de la setmana que ve, 27 d’octubre, tindrà lloc la conferència “Dona: cent anys de lluita per la llibertat” a càrrec de Rosa Regàs.

Comparteix

Icona de pantalla completa