Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana a Rajoy el compliment de l’acord de les Corts per desmantellar el Castor
ACN / Castelló de la Plana

Compromís ha sol·licitat la compareixença urgent del nou ministre espanyol d’Energia, Álvaro Nadal, davant del ple del Senat o davant la Comissió d’Indústria, perquè done compte de la situació del projecte energètic Castor. Compromís exigeix explicacions després d’haver finalitzat el període d’hibernació al qual va ser sotmès el projecte i, en haver-se complert el termini en què l’Institut Tecnològic de Massachusetts havia de lliurar el seu informe al Govern espanyol sobre el possible futur de la planta i la compatibilitat de l’emmagatzematge submarí amb la falla geològica existent.

Segons el senador de Compromís, Jordi Navarrete, “no pot passar un dia més sense que el ministre done explicacions dels detalls del procediment de segellat del magatzem subterrani i de les previsions de futur d’aquest projecte, que haurà d’abordar com més prompte millor”.

D’altra banda, Compromís ha reiterat a tots els partits que facen valdre a Madrid l’acord unànime de les Corts Valencianes d’octubre de 2013 per desmantellar el Castor. “Després de la configuració del nou govern, ha arribat el moment: han de complir la seua paraula”, ha demanat Navarrete.

Compromís ha advertit que les comarques del Maestrat i les Terres de l’Ebre “no poden seguir vivint amb la incertesa en el firmament d’un projecte que suposa una amenaça potencial per a la seua seguretat i els fonaments d’amplis sectors econòmics del territori”.

Comparteix

Icona de pantalla completa