Diari La Veu del País Valencià
Moltó es consolida com a número 1 del raspall

Ulisses Ortiz / Bellreguard.

Els pronòstics s’han complit. Moltó s’ha fet amb el seu segon títol individual consecutiu amb una tremenda facilitat, dominant de cap a peus una final que el confirma com el rival a batre dels pròxims anys.

Els aficionats es preguntaven, abans de l’encontre, si hi hauria partida i si Sergio seria capaç de posar contra les cordes l’actual campió, com si es pregara que, almenys, el de Genovés posara un poc d’emoció amb la seua treta potent i la seua força. Sergio ha arribat a la final deixant Punxa pel camí, en una eliminatòria de poder a poder en què els dos rests es van deixar l’ànima i les mans. En canvi, Moltó ha arribat a la final com l’ha deixada: guanyant les partides amb molta solvència i precisió. Només Ian li va poder fer un joc en l’inici de la semifinal que els enfrontava, però el de Senyera, amb menys experiència que el seu contrincant, no va poder mantindre el bon ritme amb què va entrar al trinquet.

El Zurdo de Bellreguard ha acollit la final individual amb molt bon ambient i pràcticament totes les entrades venudes. Moltó ha començat al dau i no ha donat cap opció de resposta, adjudicant-se el primer joc net. Sergio ha fet gal·la de la seua treta poderosa, però Moltó ho restava tot amb tanta facilitat que deixava sense efecte cada intent del blau per fer-li mal. El campió ha treballat cada quinze de manera magistral i amb serenitat i ha fet una partida quasi perfecta.

Sergio tracta de colpejar la pilota tirant-se a terra durant un punt de la final. Fotografia: Ulisses Ortiz.

Els jocs han anat caient del costat roig davant la desesperació d’un Sergio que també ha tingut la mala fortuna de la seua part, amb pilotes que trencaven amb el contacte amb la muralla i canviaven la seua trajectòria natural. Moltó ha desplegat tot el seu joc, raspant amb l’esquerra amb garanties quan havia de fer-ho i madurant cada quinze amb la concentració d’un gran campió. Amb només 24 anys, Moltó repeteix el títol que va aconseguir en l’edició de 2015 contra tot un mite com Waldo, 10 vegades campió de l’individual.

Al remat 25 – 5 i victòria del jove de Barxeta que va rebre el premi de la mà del President de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, el director territorial de presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Molina i el coordinador de pilota valenciana de la Consellería d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Sebastià Giner, davant l’absència, una vegada més, del president de la Generalitat. Moltó es torna a proclamar campió individual de raspall, demostrant qui mana en la categoria i deixant la sensació d’una clara superioritat en l’especialitat del mà a mà.

Comparteix

Icona de pantalla completa