Diari La Veu del País Valencià
Èxit de participació al desafiament Lurbel-Aitana de Finestrat

RedactaVeu / Finestrat.

Finestrat va celebrar aquest passat cap de setmana el Desafiament Lurbel Aitana 2016, una de les proves de muntanya més complicades del circuit nacional. Durant els tres dies d’esdeveniment esportiu, més de 900 corredors es van donar cita al municipi així com més de 2.000 persones que van voler seguir les proves des de l’eixida o altres punts de la localitat.

El Desafiament Lurbel-Aitana d’aquest any va comptar amb tres proves: 40 K, 86 K i 120 K. Els participants d’aquesta última van arrencar divendres a les 22.00 hores des de la Plaça de la Unió Europea. En la modalitat masculina, José Esteban Martínez va aconseguir el primer premi amb un temps de 14 hores i 43 minuts. El pòdium el van completar Santiago García Soria amb un temps de 15 hores i Javi Soriano Revert amb un total de 15 hores i 25 minuts, que van ser segon i tercer, respectivament.

Pel que fa al pòdium femení de 120 K va ser coronat per Encarna Cardona amb un temps de 20 hores i 26 minuts. El segon lloc va ser per a Gemma Avelli Teixidor amb 21 hores i 33 minuts i el tercer per Jessica Mataix amb 22 hores i 27 minuts.

La prova de 86 K va arrencar dissabte a les 6.00 hores. El vencedor masculí va ser Juanjo Larrotcha amb un temps de 9 hores i 55 minuts; el segon lloc va ser per a Vicente Gandia amb un crono de 10 hores i 2 minuts i el tercer per a Juanma Orient Castell amb 10 hores i 34 minuts. La guanyadora d’aquesta prova en categoria femenina va ser Vibeke Lewandowski amb un temps de 20 hores i 21 minuts.

La cursa de 40 K va partir també dissabte a les 8.00 hores i va tindre com a guanyador a Álvaro Velásquez amb un temps de 4 hores i 20 minuts, el segon va ser per a Julio Iván Martínez amb 4 hores i 42 minuts i el tercer per José Alberto González amb un total de 4 hores i 45 minuts invertits. En categoria femenina, la vencedora va ser Anna Tauste amb un temps de 5 hores i 16 minuts, seguida de Natàlia Guchenkova que va tardar 5 hores i 48 minuts i tercera va ser Gemma García amb 5 hores i 51 minuts.

En aquesta darrera prova hi va haver una àmplia representació local amb quatre corredors del CE L’portell de Finestrat: Kiko Pérez Mengual, el regidor d’Esports, David Alarcón; José Francisco Llorca (Riera); i Vicente Llorca Climent. En 120 K també va participar un corredor local, José Ángel Martín Arellano.

L’alcalde Juan Francisco Pérez va voler destacar la feina feta per l’organització “perquè tot isquera perfecte” a més de la feina dels més de 200 voluntaris repartits pels diferents recorreguts i metes per atendre els corredors. Així, també va voler agrair “el treball de la Policia Local i altres cossos de seguretat i sanitaris perquè el Lurbel-Aitana de Finestrat haja transcorregut sense cap incident”.

A més de les proves esportives professionals, els assistents també van poder gaudir d’una ‘Ruta de la tapa’ per 9 establiments del nucli històric, així com una Fira del Corredor, una ludoteca o una marxa senderista d’11 km guiada.

Comparteix

Icona de pantalla completa