Diari La Veu del País Valencià
La Marató de València aconsegueix rècord de participació amb 19.000 inscrits

RedactaVeu / València.

La Marató de València, que es va presentar ahir a l’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, lloc on se situarà l’eixida i la meta de la prova, tindrà una xifra rècord de 19.000 inscrits i gaudirà del reconeixement de l’Etiqueta Or, ja que són la primera carrera de l’Estat que compta amb aquest reconeixement atorgat per la IAAF.

A l’esdeveniment van estar presents Francisco Borao, president de la SD Correcaminos, que organitza la carrera; Elena Tejedor, presidenta de la Fundació Trinidad Alfonso i Maite Girau, regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, entre altres.

Borao va explicar que s’ha assolit el primer objectiu de batre un nou rècord de participació, amb 2.500 inscrits més que l’any passat, i va informar que intentaran mantenir l’Etiqueta Or amb què compten aquest any.

A més, no va descartar que durant la prova de la marató s’aconseguisca un rècord de la prova a nivell mundial com a conseqüència de l’important elenc de participants amb què compten aquest any, tant en categoria masculina com en femenina.

Així mateix, va informar que aquest any s’avançarà una hora l’eixida de la prova, que donarà el tret d’eixida a les 8.30 del matí, “per poder guanyar deu quilòmetres amb menys vent i també afavorir el trànsit a la ciutat”. També va destacar l’important increment de participants estrangers, ja que en la cursa s’han inscrit un total de 5.938 corredors d’altres països, i sumen més del 30% dels participants.

“Fins fa poc temps, de l’Estat espanyol només coneixien Madrid i Barcelona, però des de fa tres anys ha crescut molt la importància de la imatge de la Marató de València i aquests participants, amb la seua experiència i fotos, són els millors ambaixadors internacionals que tenim”, va concloure.

Per la seua part, Maite Girau va destacar l’esforç que des de l’Ajuntament s’ha fet per conciliar la seguretat i la convivència amb la celebració de la prova.

A més de la important suma de 1.350 voluntaris distribuïts al llarg del recorregut, la regidora d’Esports de l’Ajuntament va notificar que més de quatre-cents policies locals vetllaran pel bon desenvolupament de la prova, al costat de més de setanta membres de Protecció Civil. A més, va destacar, com a novetat, la participació de la Policia Autonòmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa