Diari La Veu del País Valencià
Aiyabei aconsegueix un espectacular rècord de la prova a la Marató de València

Javier Cid / València.

Valary Jemeli Aiyabei es va convertir en la protagonista del cap de setmana a la Marató de València després d’aconseguir rebaixar en dos minuts el rècord de la Marató de València i deixar el cronòmetre en 2:24.48 i va millorar l’anterior marca que estava en mans de Beata Naigambo amb 2.26:57.

En categoria masculina, el kenyà Victor Kipchirchir es va imposar a altres favorits en creuar la línia de meta amb un temps de 2.07:39, un registre que no va permetre superar l’anterior millor registre de la prova tot i que la cursa va discórrer per sota del rècord fins al quilòmetre 35, quan el vent i el cansament acumulat va fer baixar el ritme als que anaven al capdavant de la cursa en eixe moment.

El pòdium masculí l’han completat Gilbert Yegon com a segon i Abel Kirui, que ha sigut tercer i, per tant, John Nzau Mwangangi manté així el rècord de la prova, després de guanyar en l’edició de l’any passat amb un temps de 2.13:06.

La Marató de València ha comptat amb una participació rècord amb 19.000 corredors, setze d’ells amb una marca personal per davall de les 2 hores i 10 minuts, el que fa que siga reconeguda com la millor carrera d’àmbit estatal per la RFEA.

Aiyabei amb el premi del rècord de la prova aconseguit ahir. Fotografia: Marató València.