Diari La Veu del País Valencià
Laura Méndez i José Ignacio Jiménez s’imposen en el Cross Ciutat de València

RedactaVeu / València.

El Jardí del Túria va gaudir de nou amb el gran espectacle del cross. El Cross Ciutat de València va deixar de celebrar-se el 2006, però ara, gràcies al Club Atletisme Campanar, al Redolat Team, a l’Ajuntament i a la Federació d’Atletisme del País Valencià s’ha recuperat aquesta competició.

La carrera va transcórrer en un matí primaveral amb un ambient excepcional i participació massiva d’atletes procedents d’Alacant, València i Castelló. Abans de l’acte, Maite Girau, regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, va comentar: “Aquest cross Ciutat de València ha tornat per quedar-se”.

En categoria femenina, Laura Méndez del Platges no va tenir rivals. Aquest any correrà el 3.000 en pista coberta i es mostra confiada en obtenir bons resultats. Pili Vázquez va ser segona i María José Casinos va arribar tercera. La lluita per les places d’honor va ser tremenda. El públic es va contagiar del lliurament de les atletes.

En promeses, Carla Masip del CE Vinaròs va ser segona de la general i primera de la seua categoria. Cristina García i Andrea Abad van completar el pòdium també en categoria promesa. En veteranes, l’atleta de CA l’Alcúdia Elisabet Muñoz es va adjudicar el triomf per davant de Cristina Espí i Marta Carbó.

En categoria masculina, José Ignacio Gimenez, que corre pel Platges de Castelló, es va imposar i si la seua carrera esportiva no es trunca serà un atleta que arribarà lluny. Iñaki Rubio, que va ser segon i Joaquín Pérez Tur, sempre donant-ho tot.

La primera plaça de la categoria promesa va ser per a Edison Castellano del CD Metaesport. Cristian Francès i Iván Muñoz van completar el podi d’aquesta categoria.

En la prova juvenil el triomf va ser per a l’atleta búlgara Nadezhada Peneva que corre pel CA Xàtiva. Una altra xica a seguir és Andrea Rodríguez de Novelda qui es va imposar en cadets, seguida per Lorena Perales.

Els atletes júniors, juvenils i veterans van prendre l’eixida junts i la cursa va ser d’una intensitat enorme. Els atletes veterans van plantar cara als joves i el públic va gaudir molt. El cross té la virtut de poder veure les evolucions dels corredors, i això el públic ho agraeix. El guanyador va ser Enrique Herreros del València CA. Aquest xic compta amb un gran futur, després d’ell Antonio Criado i José Luis Barberá. En juvenils el triomf va ser per a Driss Tamimi del Platges de Castelló i en veterans cal descobrir-se davant Jesús Descals de CD Metaesport, que va guanyar la prova.

La cursa dels nens, nascuts l’any 2010, i posteriors va provocar l’ovació d’aquesta matinal atlètica.

Comparteix

Icona de pantalla completa