Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de Font Salem, en El Puig, convoquen una vaga indefinida
RedactaVeu / El Puig

Els 250 treballadors i treballadores de l’empresa Font Salem S.L. (Grup Damm), de la seua fàbrica a El Puig, han decidit en assemblea convocar una vaga indefinida per la intenció de l’empresa d’introduir en el conveni col·lectiu una tercera escala salarial, la qual cosa significaria que els nous contractats cobrarien un 40% menys del que perceben els actuals empleats.

La direcció de l’empresa i els sindicats representatius, UGT, CCOO i SI han tingut ja 13 reunions per aconseguir un acord que permeta la renovació del conveni col·lectiu, però la realitat és que l’empresa “no ha tingut en cap moment voluntat per a conciliar les postures inicials”, asseguren desde FITAG-UGT.

Els representants sindicals, per la seua banda, han mostrat en tot el procés negociador “una flexibilitat que hagueren volgut veure reconeguda i secundada per l’empresa, cedint en moltes de les qüestions que es van plantejar en la taula de negociació”, però consideren que la intenció d’introduir una tercera escala salarial en el conveni “sobrepassa totes les línies roges de la negociació i, per tant, exigeix una resposta contundent per part dels treballadors i treballadores de l’empresa”.

“No es pot permetre que el nostre sector, el de begudes alcohòliques, tinga un conveni col·lectiu amb remuneracions que no arriben als mil euros mensuals, clarament inferiors a altres sectors de producció, els beneficis i activitat dels quals, disten molt del sector cerveser”.

Des de FITAG-UGT-PV “lamentem profundament les formes i el contingut de les propostes realitzades per part de l’empresa que ha obligat els treballadors i treballadores a prendre la decisió de convocar aquesta vaga indefinida”.

Comparteix

Icona de pantalla completa