La Mitja Marató Ciutat de Sueca estrena la seua versió mini en el X aniversari de la prova

Aquest diumenge es disputarà la dècima edició de la cursa i dissabte tindrà lloc la carrera per als més petits
25 gener 2017 01:00h

RedactaVeu / Sueca. 

Sueca, durant aquest cap de setmana, es convertirà en la ciutat del running. Grans i menuts es donaran cita en uns dies a la capital de la Ribera Baixa per participar en un complet cap de setmana esportiu. El diumenge 29 de gener tindrà lloc la X edició de la Mitja Marató Ciutat de Sueca i, enguany, a més, per celebrar el X aniversari de la prova, els organitzadors, la Falla Via del Materal i l'Ajuntament de Sueca, han volgut implicar també la xicalla en la primera edició de la Mini Marató que tindrà lloc en la jornada prèvia, el 28 de gener.

La prova infantil, que s'inclou al nou Circuit de Curses Infantils de Sueca, està dirigida a xiquets i joves d'entre 0 i 16 anys i començarà a les 16.30 hores al passeig de l'Estació. Així, en aquesta primera edició del Mini Marató, podran participar des dels més menuts, en les categories ‘Cagons’ i ‘Xupons’, que correran 200 metres, fins als cadets, que correran 1.200 metres. També hi haurà secció de prebenjamins, 600 metres; alevins, 800 metres, i infantils, que faran un total de 1.000 metres.

S’atorgaran trofeus als tres primers de cada categoria, excepte en les proves de ‘Cagons’ i ‘Xupons’, que no seran competitives. Per concloure aquesta jornada esportiva, hi haurà xocolatada per a tots els participants.

A més a més, el diumenge, la X Mitja Marató Ciutat de Sueca arrancarà també des del passeig de l’Estació a les 10.00 hores per recórrer un circuit que serà semiurbà. Segons ha assenyalat Salvador Sánchez, president de la comissió de la Falla Via del Materal, “la cursa constarà d'un recorregut de 12 quilòmetres pel centre urbà i els següents discorreran per terreny rural, amb un tram pel riu Xúquer”. Sánchez també ha assegurat que hi haurà tres llebres, una per cada marca (1:30, 1:45 i 2:00), amb l’objectiu de facilitar el rendiment dels participants.

La Mitja Marató Ciutat de Sueca és també una prova solidària, ja que per cada inscrit es donarà  un euro a Avapace (l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral). “Estem molt contents de poder celebrar el desè aniversari d’aquesta prova, la més important en distància en Sueca, una prova que ha anat guanyant adeptes any rere any”, ha assenyalat el regidor d'Esports, Vicent Baldoví, i ha continuat: “No és fàcil organitzar una prova d’aquestes característiques, ni molt menys fer-ho durant 10 anys seguits i, enguany, a més, l'esforç és doble perquè obrim la participació als més menuts en aquesta edició especial de la Mini Marató”.


La IX Mitja Marató de Sueca. Fotografia: Ajuntament de Sueca.
 
La Veu
next