Diari La Veu del País Valencià
El primer banquer a la presó
Europa Press / Madrid

Els agents de l’Institut Armat van acudir al jutjat cap a les 20.30 hores, després que Blesa estiguera en dependències judicials al voltant de 7 hores.

El seu entorn es mobilitza per a intentar buscar els 2,5 milions d’euros de fiança que ha acordat el jutge Elpidio José Silva per a eludir la seua permanència a la presó, que previsiblement serà Soto del Real.

El jutge qualifica ‘d’aberrant’ que Caja Madrid comprara el City National Bank de Florida en ple ‘tsunami’ econòmic i afirma que la “tempesta perfecta a l’entitat no va dependre de constants climatològiques, sinó del procedir directe del seu expresident Miguel Blesa”.

Així ho sosté el magistrat en la sentència, a què ha tingut accés Europa Press, on es decreta l’ingrés a la presó provisional baix fiança de 2,5 milions d’euros de Blesa a entendre que concorren indicis ‘molt rellevants’ de criminalitat, dels quals es desprén un possible delicte societari d’administració deslleial o bé ún d’apropiació indeguda amb un altre de falsedat de document públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa