Diari La Veu del País Valencià
Així està afectant el Brèxit a les exportacions valencianesr

El Brèxit està més a prop. Aquest dimecres el president del Consell Europeu, Donald Tusk, rebia la carta que comunicava oficialment que el Regne Unit sol·licita abandonar la Unió Europea. Aquest tràmit obri un període de dos anys per a determinar les condicions del divorci i fer-lo efectiu.

La decisió britànica tindrà efectes en l’economia del País Valencià, ja que Gran Bretanya és el tercer soci comercial de les empreses valencianes. De fet, l’any passat ja es va notar. El valor de les exportacions amb destinació Regne Unit realitzades del juliol al desembre va caure un 30,45% respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades de la Cambra de Comerç d’Espanya.

Aquest descens va trencar la tendència de tres anys de pujades del valor de les exportacions al mercat britànic. El 2013 va créixer un 46,57%, mentre que el 2014 es va elevar un 14,40%. El 2015 es va produir l’augment més gran d’aquesta sèrie, del 53,20%.

A l’espera del desenllaç de les negociacions per a decidir si es manté la lliure circulació de mercaderies entre la Unió Europea i el Regne Unit, el principal factor que ha influït en el descens de les exportacions ha sigut la depreciació de la lliura esterlina respecte a l’euro.

Comparteix

Icona de pantalla completa