Diari La Veu del País Valencià
Les treballadores del servei de neteja de l’IVAS porten cinc mesos sense cobrar
RedactaVeu / València

Compromís ha reclamat al Consell que solucione de manera immediata la situació d’impagament de salaris que estan sofrint les treballadores del servei de neteja de l’Institut Valencià d’Acció Social (IVAS).

Aquestes treballadores no estan cobrant les seues nòmines des del començament del 2013. Aquest perllongat impagament ha suposat que el personal de neteja de l’IVAS haja arribat a una situació límit. L’empresa adjudicatària de la neteja de l’IVAS, Cejusa, no està rebent per part del Consell l’aportació econòmica que li correspon per la prestació d’aquest servei. En aquestos moments, la Generalitat els deu 398.000 euros, i des de la Conselleria de Benestar Social s’ha contestat a les reclamacions de les treballadores que “no paguen perquè no hi ha diners”.

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, registrà en Les Corts, el passat 24 d’abril, una pregunta amb sol·licitud de resposta oral en comissió perquè el Consell explique quan pagarà el deute a l’empresa de neteja de l’IVAS. Aquesta pregunta ha estat inclosa en l’ordre del dia de la Comissió de Benestar Social de hui dimarts.

Segons ha assenyalat Oltra “esperem que la Consellera de Benestar Social tinga la decència de vindre a Les Corts a donar la cara i explicar per què aquestes treballadores porten cinc mesos sense cobrar pels impagaments del govern del PP i, el que és més important, quan té previst el Consell saldar aquest deute”.

Per a la parlamentària de Compromís “és inacceptable i una autèntica vergonya que pels impagaments del govern del PP aquestes treballadores porten cinc mesos sense cobrar, mentre comprovem dia a dia com sí tenen diners per al que volen, com per exemple que l’erari públic assumira els 20.000 euros que costava un curs de lideratge per al president Fabra que finalment no s’ha realitzat per la pressió de l’opinió pública”.

Comparteix

Icona de pantalla completa