Diari La Veu del País Valencià
Compromís s’oposa a l’increment de les taxes municipals
Josep Crespo proposa reduir la pressió fiscal a la ciutadania

El regidor i portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, ha votat en contra a l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per al 2014. Tal i com ha anunciat ja en els últims mesos, Compromís està en contra de l’increment de les taxes i també de l’aparició de noves, com ara la del clavegueram. “No és just que hagen de pagar els ciutadans la mala gestió d’aquest equip de govern i, ara més que mai, és hora de reduir la pressió fiscal als veïns i veïnes”, ha explicat el regidor.

La proposta del regidor, com ja ha plantejat en altres ocasions, és la de baixar l’IBI per a 2014 i no per a l’any d’eleccions, com ell ha anunciat. El grup Compromís ha fet càlculs i estima que la baixada d’almenys un 1% aquest impost podria estar compensada amb la reducció de càrrecs de confiança i la reducció a la meitat de tots els secretaris de grup.

Si, a banda d’aquest estalvi, els sous dels regidors patiren també una baixada, encara es podria baixar més l’IBI, segons els càlculs de Compromís.

Amb aquesta proposta, Compromís per Dénia pretén demostrar que la proposta electoralista del regidor d’hisenda de baixar l’IBI en 2015, just l’any de les eleccions municipals, té una solució que afavoriria els ciutadans un any abans, d’aquesta manera s’estaria escoltant les reivindicacions dels veïns i no ofegarien tant la ciutadania.

Josep Crespo ha explicat també que fins i tot l’equip de govern es podia plantejar baixar més els impostos, si es té en compte l’estalvi de llum que s’està estudiant o l’estudi de SUMA.

El regidor de Compromís ha criticat també que encara no s’hagen presentat els pressupostos per a 2014 i que ni tan sols l’hagen convocat a tots els partits de l’oposició per a explicar què passa amb les previsions. “M’he assabentat hui mateix en el plenari que l’interventor i el regidor d’Hisenda es van reunir amb els partits per explicar què passava, però a mi ningú em va avisar, ni tan sols es va dir res a la comissió d’hisenda del passat divendres”, s’ha queixat Josep Crespo.

Comparteix

Icona de pantalla completa