Diari La Veu del País Valencià
Esmenes a la nova normativa d’animals domèstics a Xàtiva
EU APORTARÀ ESMENES A LA NOVA NORMATIVA SOBRE ANIMALS DOMÈSTICS

Des del Grup Municipal d’Esquerra Unida s’ha assenyalat que la proposta d’ordenança sobre tinença d’animals afronta un problema que fa massa temps que preocupa a la ciutadanía i que ha de tindre solucions efectives sense servir de excusa para la recaptación de més taxes i impostos.

Segons EU “cal reconèixer que aquesta normativa s’havia de discutir donat l’elevat grau de brutícia que en alguns casos generen els animals domèstics pels carrers de la ciutat”. No obstant això, des de la coalició d’esquerres s’ha volgut explicar que “la proposta del PP comporta un elevat cost de 50.000€ i presenta escases garantíes de efectivitat.

Lorente ha indicat que “als propietaris de gossos se’ls ha d’oferir totes facilitats per poder seguir la normativa existent, com ara la instal·lació de dispensadors de bosses al costat de les papereres, en les zones urbanes habilitades per a deixar les deposicions dels seus animals”.

Finalment ha recordat que durant aquesta legislatura el Grup Municipal d’EU ja havia advertit sobre aquesta problemàtica i les poques accions que s’estaven duguent a terme per part de l’equip de govern. Tanmateix, des de la formació d’esquerres s’ha reconegut la conducta que segueixen la gran majoria dels propietaris de gossos que actuen correctament i la necesssitat de formules per penalitzar a aquells que amb els seus comportaments incívics provoquen molèsties, insalubritats i despeses per a l’Ajuntament en matèria de neteja.

Comparteix

Icona de pantalla completa