Diari La Veu del País Valencià
Crevillent – L’ajuntament ha de demanar a la Generalitat la devolució del cèntim sanitari
El Grup Municipal EUPV-ERPV ha instat al govern local que inicie els tràmits per demanar la devolució del conegut com “cèntim sanitari” que de forma il·legal, segons el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ha vingut cobrant-se des del 2002 fins al 2011, com un impost per la compra de combustible. Este impost, variable segons les comunitats autònomes, suposava un sobrecost de 4,8 cèntims per litre de carburant al País Valencià.

Segons EUPV-ERPV son ja diversos els ajuntaments que han iniciat els tràmits per estudiar la quantitat econòmica que el pagament d’ este impost ha suposat per als comptes municipals i, d’ eixa forma, poder demanar la devolució al govern autonòmic.

En eixe sentit, el regidor EUPV-ERPV, Vicent Selva, ha assenyalat que “considerem que la quantitat econòmica que pot haver gastat l’ ajuntament en combustible des de l’ any 2002 és suficientment important com perquè reclame eixos diners, més tenint en compte la situació econòmica actual i que eixos diners poden servir per reforçar les partides econòmiques relacionades amb els serveis socials o el foment de l’ economia local. Per això –ha remarcat Selva- demanem al govern que comence els tràmits el més prompte possible”.

Segons s’ ha assenyalat des d’ EUPV-ERPV la quantitat econòmica pot ser prou important, tenint en compte que en eixe període de deu anys no únicament s’ha utilitzat combustible per als vehicles de l’ Ajuntament de Crevillent, com els de la Policia Local o els que utilitzen diferents departaments, sinó que també s’ha utilitzat per als sistemes de calefacció de diferents dependències municipals o col·legis públics.

EUPV-ERPV de Crevillent

Comparteix

Icona de pantalla completa